mackowiak Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Dobra dzisiaj i mnie jest 26 stopni, przychodzę ze szkoły, a mój dzbanecznik ma jakieś takie poskręcane liście. Stoi na wsch oknie, ale słonko nieźle grzało. Czy jak postawię go w cieniu ( śwtało pośrednie) to wszystko będzie dobrze i liście się wyprostują ?? Jak by coś to mogę fotkę przesłać. Aha i co mam robić oprócz zacienienia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 czytalem na forum, byl identyczny przypadek, i u ciebie najprawdopodobniej jak w tamtym przypadku liście uschną... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackowiak Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2006 uschną ??????????? bo już jakby się zaczęły prostować, ale to wszystkie liście się poskręcały Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Może i nie uschną słońce zdrowe ale jak dzbanecznik go wczesniej nie miał to na jeden raz taka dawka mu nieźle dokopała Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackowiak Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/755810...675c22203f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a15c15...270cfa810c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c84ed...b94d00427c.html To są zdjęcia. Zdj 3 najlepiej przedstawia, że liście są lekko poskręcane, ale nie aż tak jak dzisiaj o 14, trochę sięwyprostowały. Tam jeszcze widać, jakby coś było przypalone, nie wiem dlaczego, ale taki dziwny liść urósł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4L!3n Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 ja sadze ze to nie jest wina slonca .. moj stai w cieniu i ma tak samo ... nie martw sie to nie przeszkadza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackowiak Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2006 ale dzisiaj tak grzało i przyszedłem do domu, a tam u dzbanka liście zwinięte w rulony PS: Chyba wszystko w porządku teraz... mam nadzieję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 ee będzie dobrze, przynajmniej według mnie przyzwyczajaj go stopniowo do słońca, najlepiej rozproszonego np. firanką Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackowiak Napisano 13 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2006 DObra dzisiaj wstaję rano, pierwsze co widzę, to mój dzbanecznik i wszystko już wporządku :D . Liście się wyprostowały, zrobiły się zielone (były brązowe). Uważam temat za zamknięty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 Ale tam te twoje liście mają inne uszkodzenia nie tylko słoneczne generalnie jak przyzwyczaimy dzbanecznik do słońca to nic mu nie będzie w naturze przecież zawsze ma słońce nie ma idealnego cienia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackowiak Napisano 13 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2006 Ale tam te twoje liście mają inne uszkodzenia nie tylko słoneczne generalnie jak przyzwyczaimy dzbanecznik do słońca to nic mu nie będzie w naturze przecież zawsze ma słońce nie ma idealnego cienia zapewne myślisz o tym ,że ten liść wygląda na spalony ? ee nie wiem, taki się rozwinął, może coś mu się pomieszało :???: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi