neo_constantine Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 A więc na proźbę jednego z zaprzyjaźnionych forumowiczów postanowiłem wrzucić kilka fotek moich rośłinek.Poświęciłem się i wstałem o godzinie 8:00 aby wykonać obiecane zdjęcia. Nie są to zdjęcia powalające w swej urodzie ale coś widać Drosera binata 'small'- najłądniejsze (chyba) z tych wszystkich zdjęc D.Capensis - oto jedna z moich D.Capensis D.M Red Piranha S.Catasbei Pinguicula emarginata x weser S.Farnhamii Kaptury S.Farnhamii Tłustosz Gigantea x moctazumae Jeden z kwiatków GxM D. intermedia x rotundifolia D.Madagascariensis Nowe pokolenie D.Madagascariensis S.Moorei Trwają spory co to za gatunek muchołówki S.Purpuera Kilka z 15 Pulchella x Nitidula Młoda po przejściach Purpuera D.M Regular Form D.Scorpioides Nephentes Tobaica x khasiana Ventrata - ten dzbanecnzik przeżył swoje. Utrata terrarium sprawiła że jego stan się pogorszył. Na zdjęciu widać jednak nowe pokolenie Młody Ventrata - ten dzbanecznik też nie miał łatwo. Jest ze mną od początku (3 listki) i nie jedną moją gafe przeżył. Teraz rośnie w siłę ========================================================== Zdjęcia niektórych rośłin były robione na balkonie - inne zaś w domowym zasiszu. Nie wszystkie zdjęcia są równie dobrej jakości za co serdecznie PRZEPRASZAM.Wszystkie natomiast były robione w pośpiechu. W tym temacię będę aktualizował zdjęcia. W sierpniu wybieram się do Nepenti zatem kolekcja dzbanecnzików gwałtownie zwiększy się PS. Po południu zrobię zdjęcie swojego nowego palludarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 Dobre, dobre. Bardzo mi się podoba intermedia x rotundifolia. gdzie ją nabyłeś?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 piekne roślinki :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 Naprawdę piękna galeria foteczek twych także pięknych roślinek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brzewa Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 Świetne roślinki. Spoko fotki :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 1 Lipca 2006 Share Napisano 1 Lipca 2006 Przepiekne zdjecia i roslinki tylko pozazdroscic :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 7 Lipca 2006 Share Napisano 7 Lipca 2006 Super roślinki :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CP fan Napisano 7 Lipca 2006 Share Napisano 7 Lipca 2006 Możesz na drugi raz wrzucac mniejsze fotki, bo te wolno się ładują i niewygodnie się je ogląda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamis_89 Napisano 16 Lipca 2006 Share Napisano 16 Lipca 2006 co do muchołówki mam taką sama i też nie wiem co to za gatunek :mad: :!: wiesz już może co to takiego :grin: :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 17 Lipca 2006 Share Napisano 17 Lipca 2006 Farnhamii masz lepiej wybarwioną niż ja Moorei. A purpurea jest świetna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fremik Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Mam identyczny problem z D.M też do końca nie jestem pewien co to za gatunek;/ Super roślinki powodzenia pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 fajne fotki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 A propos muchołówki, moja również rośnie w góry, znaczy liście są długie i wyrośnięte. Jakiś czas temu pytałem pana Łukasza o gatunek do rozpoznania, on również wahał się czy to dutch czy regular form. W niektórych sytaucjach bardzo ciężko jest odróżnić dm. Dutch i dm regular form, ze względu na podobną barwe i kształt pułapek. Wątpliwości rozwiałem mówiąc że zakupiłem rośline u Nepenti jako Regular Form ;]. Co do wydłużonych liści, czytałem gdzieś na zagranicznej stronie że jest to efekt nierównomiernego naświetlania, jest wiele teorii dotyczących kształtu i wielkości liści miedzy innymi układ genetyczny rośliny itp. i wciąż trwają eksperymenty. Osobiście wątpie aby był to efekt złego naświetlania rośliny, ponieważ mimo równomiernego i stałego oświetlenia liscie mają podłużny kształt i pną się ku górze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 no nie mów ja kupiłem kumplowi w nepenti regulara a przysłali red-greena ale nie narzekał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PunkPrince Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 śliiiiiiiiiiiczne fotki a rośliny jeszcze piekniejsze szczególnie dzbanki i kaptury Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi