Alicja Napisano 9 Czerwca 2019 Share Napisano 9 Czerwca 2019 (edytowane) Witam wszystkich Jestem Alicja. Od miesiąca jestem szczęśliwą posiadaczką 3 roślin owadożernych: tłustosza PINGUICULA AGNATA, NEPENTHES HOOKERIANA - hybrydy dzbanecznika i kapturnicy SARRACENIA 'SCARLET BELLE' jest to krzyżówka kapturnicy papuziej. Są to moje pierwsze rośliny owadożerne w domu. Jak na razie dwie z trzech rosną super i puszczają nowe liście i kaptury mimo uszkodzeń w transporcie (zamawiałam ze sklepu internetowego). Jestem osobą początkującą, więc bardzo chętnie posłucham również wskazówek dotyczących pielęgnacji tych roślin Pozdrawiam. Edytowane 9 Czerwca 2019 przez Alicja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 9 Czerwca 2019 Share Napisano 9 Czerwca 2019 Witam na forum;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 10 Czerwca 2019 Share Napisano 10 Czerwca 2019 Witamy Zachęcam pogrzebać na forum, bo tematów dotyczących uprawy poszczególnych grup roślin jest sporo. Najlepiej zacząć tutaj: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Opisy-roslin-f171.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alicja Napisano 10 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2019 Witamy Zachęcam pogrzebać na forum, bo tematów dotyczących uprawy poszczególnych grup roślin jest sporo. Najlepiej zacząć tutaj: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Opisy-roslin-f171.html Wiem, że jest masa postów Zanim kupiłam te rośliny to czytałam też o nich czy w ogóle sobie z nimi poradzę i dlatego zdecydowałam się na te odmiany dobre dla amatorów. Zobaczę co mi podrzuciłeś w linku. Na razie jedyna rzecz, która mnie przeraża to zimowanie. Latem mam dla nich super warunki, bo okna w mieszkaniu mam od południa, ale jeśli przetrwają do wiosny to na pewno będę chciała więcej owadożernych w kolekcji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi