Neodot Napisano 1 Sierpnia 2019 Share Napisano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Lista wszystkich gatunków i odmian w mojej kolekcji. Większość po jednej sztuce . Niestety trochę mi się mieszają nazwy krzyżówek z nazwami gatunkowymi - gdyby ktoś zauważył jakiś błąd - proszę o informację, chętnie poprawię . W odróżnieniu jednych od drugich pomagał mi wujek Google, ale nie w każdym przypadku wiedział co powiedzieć . Dzbaneczniki Nephetes hookeriana Nephentes lowii x ventrilosa Muchołówki amerykańskie Dionaea muscipula Tłustosze Pinguicula tina Pinguicula weser Pinguicula cyclosecta Heliamphora Heliamphora heterodoxa x minor Rosiczki Drosera capensis alba Drosera capensis Drosera lovellae Kapturnice Sarracenia flava Sarracenia 'Eva' Sarracenia leucophylla Sarracenia X 'Mitchelliana' Sarracenia X 'Barba' Sarracenia maron Sarracenia X 'Tygo' Sarracenia psittacina Sarracenia X 'Fiona' Sarracenia purpurea ssp. purpurea Sarracenia X 'Scarlet belle' Sarracenia leucophylla x oreophila 'Crimson Queen' MK H138 (Norman Parker 2004) Sarracenia leucophylla 'Hurricane Creek White' (clone A x clone F) Sarracenia purpurea 'Smurf' Sarracenia flava var. rugelli Sarracenia alata 'Red throat' No i na koniec lista autorskich krzyżówek, które właśnie wysiałem, póki co są to nasionka w trakcie stratyfikacji a nie roślinki, ale dla porządku wspomnę 2020A: Sarracenia 'Eva' x leucophylla 2020B: Sarracenia leucophylla x 'Eva' 2020C: Sarracenia leucophylla x self 2020D: Sarracenia 'Eva' x self 2020E: Sarracenia 'Mitchelliana' x 'Eva' W krzyżówkach najpierw podaję roślinę, której kwiat wydał nasiona, a potem pyłek - stąd różnica między 2020A i 2020B Edytowane 1 Maja 2020 przez Neodot Nowe rośliny i krzyżówki wysiane 1.05.2020 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi