Pawel Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) Witam, Mam pytanie, a mianowicie w najbliższym czasie zakupie kapturnice i muchołówkę i kilka innych roślin, czy kapturnicę i muchołówkę będę musiał dalej zimować, czy będę mógł ją postawić na parapecie w domu? Mam jeszcze jedno pytanie czy Dionaea Muscipula Microdent, Nephethes Hookeriana oraz Nephethes Bloody Mary, Sarracenia Tygo i Drosera Capensis oraz Drosera Scorpioides wytrzymają na południowym parapecie w ogrzewanym pomieszczeniu, w którym kaloryfer nie znajduje się bezpośrednio pod parapetem? Nad parapetem mam doświetlanie. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc Edytowane 19 Lutego 2021 przez Pawel Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Muchołówka i Kapturnica jak będą miały temperaturę powyżej 10 stopni na plusie wyburzą się. Reszta jest tropikalna więc dla nich wysokie temperatury nie przeszkadzają. Jedynie trzeba zadbać o odpowiednią wilgotność. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano 19 Lutego 2021 Autor Share Napisano 19 Lutego 2021 Ok. Mam stare akwarium i coś z tego wykombinuje. Czy to dobrze, że się wybudzą tak wcześnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Już prawie marzec,więc nie jest źle. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano 19 Lutego 2021 Autor Share Napisano 19 Lutego 2021 Ok. Dziękuję za odpowiedź. Czy dzbanki mogą się przyzwyczaić do wilgotności pokojowej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Ja mam na parapecie n.venrata i n.sanguinea. Dzbanki wytwarzają, tylko jak będzie zbyt suche powietrze to szybciej będą schnąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano 19 Lutego 2021 Autor Share Napisano 19 Lutego 2021 Ok. Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi