Majdzik Napisano 30 Lipca 2021 Share Napisano 30 Lipca 2021 Mam takie pytanie, bo znalazłem na forum informacje że gdy kapturnica wypuszcza płaskie liście to znaczy że ma za mało światła, Dałem ją teraz bardziej do śwoatła i chciałabym wiedzieć co się stanie z tymi liściami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miau Napisano 30 Lipca 2021 Share Napisano 30 Lipca 2021 (edytowane) Patrząc po mojej kapturnicy, nic z tych liści pożytecznego nie będzie. Kupiłem miesiąc temu zapuszczoną marketową kapturnicę, i te liście które wypuszczała w markecie i na samym początku w domu są płaskie; co prawda na słońcu robią się bardziej okrągłe i tworzy się jakby kaptur, ale żaden z nich się jeszcze nie otworzył. Za to stare liście pięknie się wybarwiły, a te wychodzące dopiero teraz wydają się być normalne. Także polecam dużo wody i słonka i czekać, nic lepszego nie wymyślisz edit: pierwsze liście wypuszczone z domu zaczęły się otwierać. Dużo później niż reszta, ale lepiej późno niż wcale. Edytowane 31 Lipca 2021 przez miau Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi