Mariusz Napisano 2 Sierpnia 2006 Share Napisano 2 Sierpnia 2006 Mam pytanie odnośnie dzielenia muchołówki, wiem że były takie tematy ale myśle że jest to sprawa indywidualna, a więc mam pytanie do profesjonalistów i znawców. Na przełomie kwietni i maja kupiłem muchołówkę w Poznańskim Leroy Merlin. I nie miałem żadnych problemow z nią, ale czas leci, nowe pułapki rosną i rosną. I zastanawiam się czy czasem nie przesadzić. Od początku jest w ok. 9 cm-trowej doniczce, ale jak zauważyłem w tej doniczce już mam 4 odrosty z pelno wymiarowymi pułapkami, oraz dwie troche mniejsze, łącznie naliczyłem ok. 30 pełno wymiarowych pułapek. I teraz niewiem czy zostawić do wiosny, czy rozsadzać już teraz. Ostatnio zauważyłem także ok. 2 mm robaczki, takie same jak w innych roślinach doniczkowych w domu. I boje się żeby nie zniszczyły całej rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 2 Sierpnia 2006 Share Napisano 2 Sierpnia 2006 Lepiej roździel teraz... A robactwa sie pozbądz, w faq jest temat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 4 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2006 A mam jeszcze pytanie, czy ktoś próbował rozsadzić muchołówkę do samego perlitu ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 4 Sierpnia 2006 Share Napisano 4 Sierpnia 2006 Człowieku niema szans Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
driver Napisano 4 Sierpnia 2006 Share Napisano 4 Sierpnia 2006 Ja rozsadzalem swoja mucholowke jakis miesiac temu i troszke oslabla w tym czasie ale nic po za tym sie zlego nie stalo , a w twojej doniczce jest juz dosc ciasno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 4 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2006 Dziękuje za odpowiedzi, tylko mam trudność ze znależeniem odpowiednego podłoża, a narazie nie chce ściągać z nepenti, mam jeszcze pytanie, nie wiem jaka jest szybkość rozrostu mucholowki, to więc czy sądzicie czy szybko urosłą z zdjęcia poniżej do zdjęcia powyżej, jeżeli te zdjęcia dzieli te zdjęcia 3 miesiące ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 4 Sierpnia 2006 Share Napisano 4 Sierpnia 2006 Rośnie bardzo ładnie. Podłoże - może być sam torf kupiony w ogrodniczym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 4 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2006 A czy ktoś prubował podlewać swoją roślikę zwykłą kranuwą na dłuży okres czasu ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junior Napisano 4 Sierpnia 2006 Share Napisano 4 Sierpnia 2006 ja ale nie szło to najlepiej, moja dziewczyna nadal podlewa swoją muchołówkę i było wszystko ok dopóki nie wyjechała na 2 tygodnie a muchołówka w tym czasie opróżniła miskę wody i zaczeła podsychać podobnie jak reszta kwiatów:( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 4 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2006 Ja podlewałem od początku tylko wodą z kronu ale odstaną i widać co mi urosło , ale przeżuciłem się na wodę destylowaną bo ostatnio coś liście mi czernieją ale to pewnie od starości, bo to są te dolne najstarsze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 ja capensisy posadzone w ogrodze podlewan tylko kranówą a wyglądają lepiej niż jakiekolwiek w domu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pampoooch Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Mariusz, cudna masz ta muchołówke ja tez chce taka byczą mieć! :mrgreen: Co jej robisz ze tak rośnie??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junior Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 dopieszcza 3 razy dziennie i puszcza filmy dla dorosłych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pampoooch Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 dobra, tez tak spróbuje :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mangusta Napisano 6 Sierpnia 2006 Share Napisano 6 Sierpnia 2006 Mariusz, czy oba Twoje zdjęcia przedstawiaja TĄ SAMĄ muchołówkę ? Z 3-miesieczna różnicą? no to urosłaby Ci nie szybko, a błyskawicznie. :shock: Czym ja karmisz? A ile kosztowała? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi