eQuadoR Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Dionaea muscipula "Red-green" - zimuje Sarracenia x 'Moorei' - zimuje Nepenthes x 'Ventrata' - Ma coraz więcej dzbanków:) Pinguicula esseriana - zimuje Utricularia livida 'typical' dwa miechy temu Utricularia livida 'typical' - obecnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verses Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 na mnie jak zawsze najwieksze wrazenie wywiarają muchołówki dlatego tez ta roślinka u Ciebie najbardziej mi sie podoba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bakteria Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 A mnie się podoba ten mały tłuścioszek. :mrgreen: Ciekawi mnie czy takie maleństwo może już zjadać owady ? :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 ja mam takiego samego esseriane może jeszcze mniejszy, a już mrówe zjadł :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba001 Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Red Green'ke masz od Jockerusa czy mi sie zdaje ?:> Ładne owadożerki !! :twisted: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 11 Sierpnia 2006 Share Napisano 11 Sierpnia 2006 Sarracenia x 'Moorei'- mi też marnieje. usycha od góry a wyrastają mi te ciękie liście trzymam je na słońcu ale to nic nie daje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CP fan Napisano 11 Sierpnia 2006 Share Napisano 11 Sierpnia 2006 eQuadoR twoja saracenia wygląda bardzo słabo. Wystaw ją w jakieś bardzie nasłonecznione miejsce, bo się marnuje. Też miałem taki problem z moją moorei. Przesadziłem ją i wystawiłem na dwór i teraz rośnie bardzo ładnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2006 Ale ona właśnie wyszła z kryzysu. Kapturnica wypuszcza teraz ładne nowe liście, ten największy liść jest najnowszy. Te pousychane liście zostawiłem, bo nie mogłem wszystkich od razu odciąć - osłabiło by to roślinę jeszcze bardziej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 11 Sierpnia 2006 Share Napisano 11 Sierpnia 2006 ladne roslinki, podoba mi sie twoj dzbanek mucholowka tez niczego sobie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Fajne masz roślinki! Najbardziej podoba mi sie muchołówka. też bym chciał taką mieć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anutek Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Super roślinki.Majbardziej mi spasiła muchołówka,ale dzbanecznik też niczego sobie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Mi najbardziej podoba się pływacz Gratuluję roślinek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiek7355 Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 ej. Mam pytanko. Do ilu cm rośnie saracenia? Z góry dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Zależy od gatunku. Niektóre dorastają nawet do 1m Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Ja na CPUK widziałem około 1,7cm... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi