Lukasz_Nepenti Napisano 14 Sierpnia 2006 Share Napisano 14 Sierpnia 2006 Ten temat cieszy się dużym zainteresowaniem. Jednak odpowiedź przeze mnie udzielona nikogo nie pocieszy: na te pytania nie da sięjednoznacznie udzielić odpowiedzi. Na te rzeczy wpływa baaaaaardzo dużo czynników takich jak: gatunek rośliny, stopień wilgotności, częstotliwość podlewania, rodzaj gleby, częstotliwość łapania owadów, kondycja rośliny , nasłonecznienie i więcej tym podobnych rzeczy. Nawet jeśli podacie mi co u was jest w jakim stopniu i tak nie byłbym w stanie udzielić odpowiedzi na takie pytanie. Po prostu sie nie da. Gdybym poszedł do lekarza i przed urodzinami dziecka spytał ile będzie miało wzrostu i wagi w wieku 15 lat to chyba wiadomo co by mi powiedział (pomijając jego gromki śmiech ). Z tymi podanymi pytaniami tutaj jest dokładnie to samo. Nie da sie na nie dokładnie odpowiedzieć. W IDEALNYCH warunkach (in vitro) wiele roślin można w ciągu roku doprowadzić do dorosłości. W warunkach domowych wymaga to jednak o wiele więcej czasu. I jeśli nie jesteście cierpliwi - kupujcie większe rośliny jeśli to możliwe. Written by Yasioo_Nepenti Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi