Poll Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 (edytowane) Przedstawiam Wam moją kolekcję. Co prawda owadożerami zacząłem się interesować 2 miesiace temu, ale już hodowla sie rozrasta A oto one : Rosiczki: Drosera pulchella 'pink flower' 1 23 Drosera capensis 1 2 3 4 5 Drosera capensis 'alba' 1 Muchołówki: Dionaea muscipula 'Regular form' 123 Dionaea muscipula 'red-green' Pływacze: Utricularia sandersonii 1 2 34 Utricularia blanchetii 'pink flower' 12 Uricularia alpina 1 2 34 Utricularia gibba 1 Kapturnica: Sarracenia x 'Farnhamii' 1 2 Sarracenia purpurea ssp. purpurea 1 2 345 Dzbaneczniki: Nepenthes x 'Miranda' 1 2 3 4 5 6 7 Nepenthes x 'Ventrata' 1 2 3 4 5 Nepenthes ventricosa x maxima 1 2 Nepenthes x kuchingensis 1 23 Nepenthes rafflesiana 1 2 Nepenthes tobaica 1 2 3 4 Nepenthes ventricosa x ovata 1 23 Nepenthes sanguinea 1 Tłustosze: Pinguicula esseriana 1 23 Pinguicula gypsicola x moctezumae 1 2 Pinguicula x 'weser' 1 2 Pinguicula emarginata x gracilis 1 Pinguicula 'Tina' 1 Aldrowanda: Aldrovanda vesiculosa 'Darwin' 1 Prawie wszystko razem Komentujcie NO I NA KONIEC POSTU MOJE FOTO Edytowane 4 Lipca 2007 przez Poll Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariakicia Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Śliczne roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chewa Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Naprawdę piękne ale nie moge się doczekać aż wstawisz twoją nową mirande . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kwas_NT Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Mi najbardziej podoba sie D capensis ile czasu zajeło wyhodowanie takiego oazu bo moje rosiczki sa troche małe.... reszta tez robi wrażenie tak trzymać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 21 Września 2006 Autor Share Napisano 21 Września 2006 Tak szczeże mówiąc, to capensis taką kupiłem w sklepie ogrodniczym za 9zł. Wiec jest u mnie niecały tydzień Co prawda znajduje się tam kilka roślinek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chewa Napisano 21 Września 2006 Share Napisano 21 Września 2006 Miranda piękna, szkoda że alpina taka skromna przyjechała ale napewno się rozrośnie. Nadal nie moge wyjść z podziwu tej mirandy cudo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodzyn Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 A ile jest roślinek w tej doniczce? czy z 4 capensis'ów powstanie taka kompozycja? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 25 Września 2006 Autor Share Napisano 25 Września 2006 Z tego co policzyłem, znajduje się 7 roślinek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 30 Września 2006 Share Napisano 30 Września 2006 ładny dzbanecznik:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 28 Grudnia 2006 Share Napisano 28 Grudnia 2006 Tą mirandę trzymasz w pokoju na otwartej przestrzeni? A co z wilgotnością? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 28 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2006 Tak, rośnie sobie spokojnie, a raczej wisi w pokoju na otwartej przestrzeni Wilgotność ? - ekhm... spryskuje ją kilka razy dziennie, nie dopuszczam praktycznie aby miała suche liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 28 Grudnia 2006 Share Napisano 28 Grudnia 2006 To pozazdrościć. U mnie tobaica stał nad akwarium, spryskiwany, mimo to zmarniał i padł. PS. Ale do szkoły muszisz chodzić - czyli regularnie liście są suche przez pare godzin dziennie (w nocy zresztą też). Chyba wiele zależy od egzemplarza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 Nie no Miranda suuuper! Ale wydaje mi się, że nie są dla niej dobre warunki. Narazie jest spoko, ale istnieje opcja, że za kilka miesięcy, tak ładnie nie będzie już wyglądać. Oczywiście mam nadzieje, że się mylę O Alpine się nie martw, też w takiej postaci do mnie trafiła A esseriana bardzo mi się podoba, w poruwnaniu do mojego okazu, twoja roślina to istny olbrzym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 29 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2006 Tak szczerze mówiąc, to planuje zakup terratium. Wiem, że nie są to idealne warunki. Terrarium będzie wielkie, tak że spokojnie się tam zmieści. I właśnie dlatego chciałem zakupić tak dużą ilość dzbaneczników. Nom, esserian mam troche dużo. Niektóre dopiero powracają do życia. Alpinie wyrósł drugi taki liść, nawet troche większy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 mi niedługo Drosera pulchella 'pink flower' będzie kwitła bo już pęd kwiatowy ładnie rośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi