BugKiller Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Jak poznać czy torf gnije? Jakie są tego objawy, żeby zaeagowac w porę i przsadzić roślinę?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nelchael Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Śmierdzi... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 śmierdzi jajami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BugKiller Napisano 20 Października 2006 Autor Share Napisano 20 Października 2006 A tak z wyglądu coś się zmienia?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 nie tylko zapach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Odświeżam temat. Mam ostatnio problem z gnijącym torfem. Zna ktoś z was może jakiś sposób aby temu zapobiec? Będę wdzięczny za wszystkie rady. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Odświeżam temat. Mam ostatnio problem z gnijącym torfem. Zna ktoś z was może jakiś sposób aby temu zapobiec? Będę wdzięczny za wszystkie rady. Myśle że tu nic nie pomoże jest to jak wiesz naturalny proces. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kober Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 No niestety, czasami torf gnije i nie idzie temu zapobiec. Gdy powącha się torf to czuć ze jest coś nie tak W takim wydatku trzeba jak najszybciej przesadzić roślinkę i po sprawie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Taki torf ma bardzo specyficzny zapach siarkowodorowy Bardzo łatwo poczuć, a szczególnie z dziurek na dnie doniczki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Taki torf ma bardzo specyficzny zapach siarkowodorowy Bardzo łatwo poczuć, a szczególnie z dziurek na dnie doniczki To wiemy Chodzi natomiast o to czy można temu zaradzić? PS. Z dziurek kiepsko czuć, ale jak rozgrzebiesz podłoże to... ehm... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Nie wiem czy dobrze myślę. Proces gnilny zachodzi w warunkach beztlenowych, więc moze dodać do torfu czegoś co będzie ułatwiało przepływ powietrza. Jak w w podłożu do dzbaneczników. Gnicie przyspiesza wilgotne środowisko, no ale wysuszenie nie wchodzi w gre Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 piasek moze ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Ja piasku nie polecam, piasek też się lepi i może się skawalić.Najlepiej żwirek jakiś - może taki jak do ryb akwariowych ??Tylko musi być jak najbardziej mały. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Ja zauwazylem ze torf gnije tylko gdy woda jest ponad 2/5 wysokosci doniczki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi