maklerw Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 (edytowane) Drosera Capensis Typical Drosera Capensis "All Red" Drosera Rotundifolia Drosera Intermedia Drosera Filimorfis x Intermedia N. alba N. albomarginata red N. ampullaria "basal rosette, green N. ampullaria "Big variety"(Tayeve, Irian Jaya) N. ampullaria "Bronze Nabire" N. ampullaria "Brunei Red x Harlequin" N. ampullaria "Red" N. argentii N. aristolochioides N. attenboroughii N. bellii N. bicalcarata N. bicalcarata "Brunei, red flush" N. bicalcarata "ornage" N. bicalcarata "red flush" N. bicalcarata "Sarawak Giant Red" N. bokorensis N. boschiana N. campanulata N. x coccinea N. dubia N. ephippiata N. eymae var maxima N. flava N. x gentle N. glabrata N. gymanofora N. hamata N. hamata "furry" N. hamiguitanensis N. inermis "Belirang" N. inermis "Gunung Gadut" N. inermis "Talang" N. jacquelinae N. jamban N. lamii N. lingulata N. lowii "mulu" N. lowii "Trusmadi" N. macrophylla N. madagascarensis N. mindanaoensis N. mirabilis purpurowa N. mirabilis "Trang bizarre" N. mirabilis "var. echinostoma" N. mirabilis var echinostoma "purple" N. miranda N. muluensis x lowii N. neoguinnesis N. northiana "Bau" N. ovata "Pangulubao" N. peltata N. pervillei N. platychila N. rajah N. reinwardtiana N. rowanae N. sibuyanensis N. sibuyanensis x aristolochoides N. singalana "Belirang" N. singalana "Tujuh" N. singalana x aristolochoides N. smilesii "Dalat" N. spathulata x aristolochoides N. spathulata x glandulifera N. spathulata x hamata N. spec. nov. Thailand (jeszcze nie nazawany) N. talangensis N. tenuis N. truncata black "Queen of Hearts x King of Spades" N. truncata "Pasian" N. veitchii "golden peristome" N. ventrata N. ventricosa N. ventricosa x hamata N. villosa N. vogelii Cobra Lilly Cephalotus follicularis C. Giant C. Hamer's Giant C. Big Boy C. German Giant C. Eden Black U. Alpina H. Pulchella (akopan) A tak sobie mieszkały na początku (2007) w paladium o wymiarach 90*85*55 (wysokość*szerokość*długość) obecnie sa dwa takie i jedno mniejsze Oświetlenie 4*T5(24w) (od 2010): 1. 2*Nvara Daylight 24W 6000K 1600lm Ra 80 2. Sylvania Gro-Lux 24W 8500K 3. Narva Bio-Vital 24W 5800K 1350lm Ra min 90 max 100 Oświetlenie 4*T5(24w): 1. Nvara Daylight 24W 6000K 1600lm Ra 80 2. Sylvania Gro-Lux 24W 8500K 3. Narva Bio-Vital 24W 5800K 1350lm Ra min 90 max 100 4. Philips Master 24W 6500K 1650lm Ra 80 Chce kupić : N. edwardsiana -> wiem gdzie go dostać N. attenboroughii -> już nie N. palawanensis N. leonardoi -> obiecany jak urośnie x Trusmadiensis (macrophylla x lowii) -> z BE jeśli będą "s" N. eymae -> prawdziwy Poszukiwani: x Alisaputrana (rajah x burbidgeae) x Black Dragon (izumiae x truncata) x Black Sands (maxima x (tobaica x talangensis)) x Harryana (edwardsiana x villosa) x Ile de france x Predator (truncata x hamata) Carunculata var. robusta x trusmadiensis Eymae x veitchi Glabrata x hamata Jacquelineae x izumiae Lowii x pilosa Rajah x Lowii Sibuyanensis x trusmadiensis Sibuyanensis x truncata Talangensis x hamata Talangensis x Maxima Truncata x lowii Truncata x trusmadiensis Viking x Ampullaria Maxima x (Rokko x veitchi) Truncata x (spectabilis x northiana) Truncata x (stenophylla x lowii) Ventricosa x tiveyi (Tobaica x ovata) x veitchi (stenophylla x lowii) x (Rokko x veitchi) [(rafflesiana x (maxima x (maxima x xMixta))) x (bellii x veitchii)] Poszukiwany poszukiwana wręcz nie do zdobycia: N. gracillima N. mollis -------------------------------------- nikt go nie znalazł do dłuższego czasu więc nieosiągalny N. paniculata ---------------------------------- tak samo jak powyżej nie znaleziono tej rośliny ponownie N. pitopangii ---------------------------------- istnieje znan tylko jedna roślina w naturze W koncu poprawilem Gdyby ktoś słyszał o jakimś dzbaneczniku, któy należy do grupy tych żadszych i będącym na sprzedaż to prosze o kontakt jeśli też ktoś zobaczy coś na sprzedaż z dzbanecznikami z określoną płcią (te żadsze ) to również prosze o poinformowanie mnie ... Ostatnio mam bardzo mało czasu na śledzenie różnych ofert ale bardzo chętnie dołącze do kolekcji każdego dzbanecznika A i prosze nie piszcie do mnie czy mam cos na sprzedaż bo jeśli chce coś sprzedać to wystawiam oferte. Jedynie jeśli myślicie o nieukorzenionych sadzonkach można do mnie w tej sprawie pisać. Edytowane 8 Listopada 2011 przez maklerw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi