Tomek_ Napisano 7 Grudnia 2006 Share Napisano 7 Grudnia 2006 kolejny robal :| stwierdzilem ze poczekam z tepieniem ziemiorek do wiosny ze wzgledu na brak much, przesadzilem moja mucholowke (3 sadzonki!!) aby zmniejszyc ich ilosci znalazlem kolejnego robala, to juz chyba 4 szkodnik w mojej kolekcji :blink: co to jest ? chodzi o to co jest przyklejone do liscia, widac jakas larwe czy cos :/ :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 7 Grudnia 2006 Share Napisano 7 Grudnia 2006 Ten szkodnik to TARCZNIK. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turim Napisano 7 Grudnia 2006 Share Napisano 7 Grudnia 2006 Spróbuj na początek nawilżyć patyczek do uszu (taki z watą na końcu, może mama ma , a jak nie to w aptece czy dsrogerii pare złotych kosztuje) płynem do mycia naczyń i "zdrapać" tarcznika. Jeśli kilka takich zabiegów nie poskutkuje bedziesz musiał użyć chemii. Na pocieszenie dodam, że tarczniki są łatwe do usunięcia (nie to co roztocza czy przędziorki :/). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 7 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2006 one odpadaja bardzo łatwo, mama ma tego pelno na paprociach i sie zarazily moje co tarcznik robi ? mozna nim karmic rosiczki ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 8 Grudnia 2006 Share Napisano 8 Grudnia 2006 Ten szkodnik to TARCZNIK. Podziwiam twoją wiedzę... Spróbuj na początek nawilżyć patyczek do uszu (...) Przypomina mi to jak walczyłem z mszycami. Patyczek nawilżałem spitytusem i jazda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 8 Grudnia 2006 Share Napisano 8 Grudnia 2006 mac a kto ci podpowiedział ? Tomek lepiej nie bo do szkodniki jeszcze sie rozpełzną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 8 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2006 no to na razie poczekam az mucholowka sie ukorzeni w nowym podlozy i cos z tym zrobie co robi tarcznik ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 8 Grudnia 2006 Share Napisano 8 Grudnia 2006 Tarcznik, misecznik, wełniowiec to czerwce. Tutaj troche informacji na temat ich biologii i trochę o zwalczaniu. http://www.multiflora.pl/czerwce.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi