Raven87 Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 Mam pytanie odnosnie Drosera filiformis 'red', mam zamiar zamówic ta rosiczke ale nie ma pod nia zadnego opisu. Czy mógłby mi ktos cos o niej opowiedziec jaka jest w hodowili itd itp. z Góry dziekuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 nalezy do rosiczek tropikalnych i subtropikalnych więc jest chyab łatwa w chodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 Tak myślę, że hodowla podobna do Drosery capensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#dzbanecznik# Napisano 16 Lutego 2006 Share Napisano 16 Lutego 2006 no poprostu wilgotno słonecznie ciepło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven87 Napisano 5 Marca 2006 Autor Share Napisano 5 Marca 2006 Mam juz ta rosiczke od jakis dwoch tygodni rosnie jak szalona. Wypuszcała te swoja liscie klejące a teraz zauwazyłem ze wypuszca cos innego jakby jais kwiat czy cuś. nie wiem co to jest bo napewnonie przypomina liścia jesli ktos wie co to moze byc to prosze o rade co z tym ewentulanie zorbić czy obciać jak u muchołówki czy co innego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 5 Marca 2006 Share Napisano 5 Marca 2006 jeseli jest to taki jakby maly drucik zwiniety i rosnie wmiare prosto do gory to jest to ped kwaiatowy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turim Napisano 5 Marca 2006 Share Napisano 5 Marca 2006 Ja bym filiformis zaliczył jednak to zimnolubnych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 5 Marca 2006 Share Napisano 5 Marca 2006 ponoć filiformis red jest tropikalna i chyba mrozów czy przymrozków nieprzetrwa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven87 Napisano 6 Marca 2006 Autor Share Napisano 6 Marca 2006 załózmy ze to jest pęd kwiatowy. ale co ja mam z tym zrobić czy pozwolic zeby rosły czy uciać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 7 Marca 2006 Share Napisano 7 Marca 2006 mozesz usunac bo nie obciacie oslabi roslinke(tak mi sie wydaje) ale mozesz tez poczekac i skrzyzowac ja z inna rosiczka powodzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 7 Marca 2006 Share Napisano 7 Marca 2006 wiem ze kwitnienie oslabia mucholowke ale czy rosiczke tez ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 7 Marca 2006 Share Napisano 7 Marca 2006 Mi się wydaje, że jak roślinka jest mała to lepiej odciąć kwiat i pozwolić jej urosnąć, a potem gdy już będzie wieksza i silniejsza to można wtedy zostawić i cieszyć się kwiatami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 15 Lipca 2006 Share Napisano 15 Lipca 2006 Mi już przekwitła filiformis 'red' i zauważyłem ze od jakiegoś czasu liście wypuszczane przez nią są krótsze o jakieś 2 -3 cm. :???: ale to samo miałem z capensis ' alba' i po długim osłabieniu znowu zaczeła wypuszczać dłógie liście :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 15 Lipca 2006 Share Napisano 15 Lipca 2006 przecież kwiat zawsze osłabia rosline jak chcesz zeby była ładna i duża kastruj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 15 Lipca 2006 Share Napisano 15 Lipca 2006 Raven87, Lepiej zostaw Nasiona będziesz miał, a i poczekasz troszke i roslina nabierze sił, i bedzie wypuszczała długie liscie, jak przed pojawieniem sie pędu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi