eQuadoR Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 Z racji, iż pierwszy raz zimuje rośliny, postanowiłem skorzystać z sytuacji i pokazać zdjęcia moich roślin w trakcie tego okresu. Barzo proszę o wasze uwagi. Większość roślin nie jest w dobym stanie. Czy to tak ma być, tzn. jest to skutek zimowania i na wiosnę będzie wszystko ok czy po prostu ja coś złego robię? -> a tu są trzymane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenici Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 ja sie wypowiem co do malutkich muchołówek - chyba za młode na zimowanie nie? ale niech to ktoś inny potwierdzi bo ja nie zimowałem wogóle roślin (np. giant S, regular S, dutch S, regular XL (chyba) i wszystkie sie trzymają znakomicie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 U mnie mucholowka all red (ok 3 cm srednicy) stoi i sie dobrze trzyma. Muchołówki wyglądają podobnie na moim parapecie. Dobry pomysł z tymi fotkami aby je przedstawic. Ps. Jeżeli pozwolisz zgapie to od ciebe i przedstawie w najbliższym czasie swoje rośliny podczas zimowania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 Moja muchołówka narazie sie trzyma Czy to dobrze jak zastopowała przyrost. nie robi liści Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 26 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2006 Jeżeli pozwolisz zgapie to od ciebe i przedstawie w najbliższym czasie swoje rośliny podczas zimowania. No pewnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BugKiller Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 Moje kapturniczki włąśnie zostały wybudzone ;] Strasznie zmarnowały, ale ma nadzieje, że szybko odbiją. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 Ja bym je odkurzył i pousuwał martwe liście Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 26 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2006 a nie za szybko zostały wybudzone? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 Ja pierwszy raz zimuje i sie sam sobie dziwie, że tak dobrze roślinki piękne ładne tylko tyle, że nie rosną wszystko tak jak ma być. Jeszcze tylko miesiącim zostało zimowania mam nadzieje, że wytrzymają w takim stanie jakim są. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 Moja muchołowka all red około 5cm została juz przyniesiona do domu, straciła tylko dwa listki i własnie sie budzi. Natomiast regular jeszcze jest na strychu ale czekam na świerzy torf bo chce go przesadzic, i wygląda bardzo podobie do Twoich stracił wszystkie starsze liście a zostąły tylko te najmłodsze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 A jezeli wstawilem kapturnice i mucholowki okolo 11 listopada do garazu (temperatura 15 C) to kiedy mam je wyciagac stamtad i jak wy to niby robicie ze stopniowo sie wybudza? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 Ja nawet niepamietam kiedy dalem roslinki do piwnicy na parapet. Niech siedzą gdzies do polowy stycznia. Jutro juz sie bede lepiej czuł to zrobie fotki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 hmm..moje roślinki zimują dobrze, ale czy mniejsze moge wybudzać wcześniej?;> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 W sumie to zimowanie młodych roslin nie jest konieczne wiec chyba skoro je zimowałeś to wystarcz im krotsze zimowanie, przynajmniej tak mi sie wydaje. Jak sie myle to mnie poprawcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 27 Grudnia 2006 Share Napisano 27 Grudnia 2006 nikt snie poprawia...więc chyba zaczne je wybudzać..a możecie mi powiedzieć od czego zacząć?bo w sumie to mój pierwszy raz ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi