Skocz do zawartości

Problem Z Muchołówką

Wolverine

Rekomendowane odpowiedzi

Moja Regular ostatnio rósł całkiem nieźle a tu nagle zaglądam w doniczkę i roślinka wypuszcza liście bez pułapek. Co robić. Co to oznacza? Za pomoc z góry dziękuję. ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Parapet wschodni bo południowego nie posiadam. Woda przegotowana i zmrożona oczywiście podlewam rozmnożoną. Kurcze ostatni czasy niema słońca więc doświetlam wieczorem około 4 h ;]

Odnośnik do odpowiedzi

Woda przegotowana i zmrożona oczywiście podlewam rozmnożoną.

Możesz podać cel mrożenia i "rozmnażania" wody? Gdzieś na forum był wątek o tego typu zabiegu, który to nic nie daje. Co innego rozpuszczanie lodu czy szronu z zamrażarki.

Jeśli chodzi o roślinę: dugo ją masz? czy warunki nie zmieniły się ostatnio? woda może jej jednak nie pasuje. Poszukaj szkodników, polecam do tego szkło powiększjące, czasmi gołym okiem nic nie widać. w kwestii szkodników: nie każdy robal to zaraz szkodnik. Twój niepokój powinny wzbudzić przede wszystkim robale, które przesiadują na łodygch. Jaki torf jest w doniczce?

rozpatrywać można wiele czynników, czasami rośłinie nie odpowiada nie wiadomo co i za jakiś czas dojdzie do siebie.

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz podać cel mrożenia i "rozmnażania" wody? Gdzieś na forum był wątek o tego typu zabiegu, który to nic nie daje. Co innego rozpuszczanie lodu czy szronu z zamrażarki.

Jeśli chodzi o roślinę: dugo ją masz? czy warunki nie zmieniły się ostatnio? woda może jej jednak nie pasuje. Poszukaj szkodników, polecam do tego szkło powiększjące, czasmi gołym okiem nic nie widać. w kwestii szkodników: nie każdy robal to zaraz szkodnik. Twój niepokój powinny wzbudzić przede wszystkim robale, które przesiadują na łodygch. Jaki torf jest w doniczce?

rozpatrywać można wiele czynników, czasami rośłinie nie odpowiada nie wiadomo co i za jakiś czas dojdzie do siebie.

Kurcze ostatnio pogoda jest jakaś nie bardzo duże zachmurzenia są. Torf mam z Nepenti. Ostatnio temperatura u mnie w domu jest nisza ;] o jakieś 3-5 stopni

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisał Mariusz, powodów może być wiele... muchołówki mają niekiedy tendencje do wypuszczania takich liści bez specjalnego powodu. Czy możesz mi powiedzieć czym ją doświetlasz?

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.