maklerw Napisano 26 Lipca 2007 Share Napisano 26 Lipca 2007 Kilkanaście dni temu zobaczyłem u jednej D.M. Regular-Form mutacje a'la cup-trap (1 pułapka) dziś ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem u tej samoej muchołówki 6 łapek a'la Cup-Trap !!! Ciekawe czy ktoś miał kiedyś tak wiele pułąpek tego typu u innej D.M. ?? Zobaczymy czy mutacja okaże się stałą, jak na razie mowe pułapki to wciąż Cup-Trap B) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Lipca 2007 Share Napisano 26 Lipca 2007 Miałam tyle samo albo i jedną więcej u mojej. Poczytaj tu. http://nepenti.pl/forumpl/index.php?showtopic=4998& Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 26 Lipca 2007 Autor Share Napisano 26 Lipca 2007 Poczytałem, pamitam tamten temat i powiedz czy mutacja się utrzymała ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Lipca 2007 Share Napisano 26 Lipca 2007 Nie utrzymała się, udało mi się rozmnozenie z jednego z liści, ale roślinka jest za mała i nie widać kształtu pułapek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 to okresowe, najczesciej przed zima, po zimie juz niestety wszystko wraca do normy, ja mam teraz takie na royal red Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 9 Sierpnia 2007 Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Nie utrzymała się, udało mi się rozmnozenie z jednego z liści, ale roślinka jest za mała i nie widać kształtu pułapek. A gdyby rozmnożyć muchołówkę z takiego zmutowanego liścia? Jak wyglądałaby nowa roślina?? Szamanka - Widać już pułapki?? Udało się?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 mi takie 2 urosły na red-green, ale niestety zmutowały się tylko małe pułapki...i tak się ciesze, bo zawsze chciałam mieć w domu cup-trap Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Mutacja po 9 pułapkach ustała . Nie robiłem sadzone ze zmutownych liści więc nie mam pojęcia czy były by to typowe Cup-trap. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi