Janatar Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Tak się zastanawiam co to za rosiczka. Co prawda kiedyś prosiłem o indentyfikację (rośliny były wtedy małe i możliwe, że trudno było rozpoznać gatunek) ale nie dostałem konkretnej odpowiedzi. Kwiaty różowe, kropelki czerwone i chyba to D.tokaiensis ale nie jestem pewien. Największa ma ok.6cm średnicy i się nie powiększa. Mają może rok, albo dwa. Dodaję porcję zdjęć, robione tym razem aparatem. zapraszam do identyfikacji (musiałem dopisać ten post w celu wzrócenia uwagi innych użytkowników, inaczej nie uzyskałbym żadnej odpowiedzi i temat poszedłby na sam dół, i byłby przestarzały, a ja potrzebuję odpowiedzi) dodaję nowe fotki, tamtymi proszę się nie sugerować gdyż kwiat chyba zaczoł wtedy przekwitać. Według informacji od użytkowników prawdopodobnie nie jest to tokaienis gdyż ma dwa rzędy kwiatów na pędzie. czy wie ktoś jak wyglądają kwiaty d.capillaris Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez Miecio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Wygląda jak D. spatulata var. kansai, czyli D. tokaiensis... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi