Skocz do zawartości

Wystawa I Kiermasz Roślin Mięsożernych W Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

W dniach 24-26 sierpnia 2007 odbędzie się wystawa i kiermasz roślin mięsożernych

W programie:

- ekspozycja ok. 100 gatunków i odmian roślin mięsożernych

- ekspozycja fotografii roślin mięsożernych

- kiermasz roślin mięsożernych i akcesoriów do ich uprawy

- fachowe porady specjalistów

Wystawa i punkt sprzedaży bedą czynne w godzinach 10.00-18.00 w szklarni zimowej (kompleks szklarni Victoria)

Organizatorami są: Salon Orchidei i Roślin Tropikalnych, Centrum Fotografii Krajoznawczej PTTK, Koło Hodowców Roślin Mięsożernych oraz Ogród Botaniczny UJ .

Pojawi się ktoś? :)

Edytowane przez Damianus
Odnośnik do odpowiedzi

Hallo

skąd znalazłeś taką informację ??

oczywiście że będę ale nie liczę na cuda bo wiem co ogród może pokazać .... sam im dostarczałem kilka roślin i chyba widziałem wszystko co tam mają :)

ale napewno wpadniemy z Pysią

Odnośnik do odpowiedzi

hm być może się pojawię... tylko musiałbym na miejscu jakoś dotrzeć do OB.

Widziałem wszystkie ich roślinki, tak średnio :) . Będę na 99%. Skoro będą PYSIE i Drowz to będzie można pogadać, powymieniać się :)

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. może i Ja będę, ale nie mówię że na 100% ... Ale nie wiem, czy samochód czasem nie będzie u mechanika, a nie wiem jak się dostać z stacji pkp do ogrodu botanicznego ...

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. może i Ja będę, ale nie mówię że na 100% ... Ale nie wiem, czy samochód czasem nie będzie u mechanika, a nie wiem jak się dostać z stacji pkp do ogrodu botanicznego ...

10 - 15 minut pieszo - poszukaj jakis plan Krakowa na necie to znajdziesz

Odnośnik do odpowiedzi

Poll,napewno trafisz do ogrodu botanicznego w Krakowie(mamy aż jeden:) )

......poprostu pytaj o ulice Kopernika,myślę,że nie ma osoby która by jej nie znała....

Pysie poszły dowiedzieć się co i jak z ta wystawą,mam nadzieję,że zdadzą relacje :-)

Odnośnik do odpowiedzi

Hallo

skąd znalazłeś taką informację ??

Pisze na stronie Ogrodu Botanicznego :)

Mnie niestety nie bedzie. Troche za daleko ;/ Szkoda, ze wczesniej takiej wystawy nie zorganizowali;/

Edytowane przez Damianus
Odnośnik do odpowiedzi

Ok dla nie zorganizowanych życiowo podaję namiary na Ogród Botaniczny w Krakowie:

Znajduje się przy ulicy Kopernika nie daleko ulicy Botanicznej w bliskiej odległości od remontowanego Ronda Mogilskiego i w odległości ok 10 min spacerkiem od dworca PKP.

A wystawa będzie w prawdopodobnie w palmiarni po lewej od wejscia .... a wystawiać będzie kolo z Łódzkiej Palmiarni .... rośline będzie miał z Nepenti więc wiadomo co będzie i w jakich cenach.

My będziemy w sobotę ok 10 czy 11 i bedziemy tam max do 13.

Odnośnik do odpowiedzi

:-)

Ja też będę w sobotę-myślę,że też tak koło 10 lub 11 a do kiedy,,,,,-bez ograniczeń

,więc jak ktoś chce sie spotkać,czymś wymienić,podaje mój numer gg 6094986.

Pozdrawiam :)

Odnośnik do odpowiedzi

Poszedłem dziś odebrać 2 paczki z Ogrodu Botanicznego izapytać czy już wiadomo kiedy mogę wystawić tam zdjęcia .... i zobaczyłem że Łódzka Palmiarnia już się rozłożyła ..... hmmm 10 min oglądania i po kiermaszo - wystawie :P

Jak dla mnie nie było nic interesującego, a to co było to w kosmicznej cenie :/

Sporo muchołówek i sarracenii 4 rodzaje dzbanków i kilka rosiczek.

Ale pójdziemy się spotkać towarzysko :)

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bardzo chętnie wpadła ale mnie nie ma po 2 kiedyś oglądałem strone jednych z organizatorów tego kiermaszu to mnie ceny przestraszyły niektóre gatunki jktóre są dostępne w markecie własnie się w markecie opłaca kupić a nie na tym kiermaszu ceny mogą przerazić taki przykład kapturnica kosztuje ok 20 zł a w markecie za 14 ostatnio kupiłem taką samą podobnych rozmiarów

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.