Skocz do zawartości

Przepiękne Skończone Torfowisko :)

Josyn

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

dosyc pozno zostalo w pelni skonoczone moje torfowisko, ale teraz wyglada na prawde przepieknie ;) rosliny rosna jak na drozdzach, mnoza sie jak kroliki, jak mam jakas uschnieta i tam wsadze to odrasta. jestem na prawde zadowolony. rosliny sie przyzwyczaily do bardzo mocnych wiatrow, do mocnego slonca przez 15 godzin, zmian temperatur w nocy itd.

post-1798-1188334535.jpg

post-1798-1188334592.jpg

post-1798-1188334660.jpg

post-1798-1188334677.jpg

post-1798-1188334706.jpg

oceniajcie, kometujcie pytacie. chcecie wiecej zdjec mowcie.

a do moderatorow, ktorym sie nudzi - usuncie te moje dwa stare tematy o tym, poniewaz usunalem zdjecie, bo juz miejsca nie mialem na nowe.

pozdro

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :) sa dwie intermedie z czyms tam skrzyzowanei filiformis - wiecej zimnolubnych nie mam...4 okraglolistne mi padly jak jeszcze w donickach hodowalem i sie zrazilem do polskich... a pza tym za bardzo nie przepadam za rosiczkami.. moja pasja sa kapturnice :)

pozdro

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde ekstra to wyszło :) Ale mam 2 pytania:Ile to wszytsko Cie kosztowało(razem z roslinami)? Czy to masz posadzone bezpośrednio w dołku z torfem(tak jakby w ziemi) czy w jakiejś dużej plastikowej kuwecie?

Odnośnik do odpowiedzi

rosliny to bedzie okolo 400-500 zl ale te mucholowki, male ktore tam na przyklad sa to za 1 zl je dostalem i sporo kapturnic sam rozmnozylem. koszt torfowiska jest w linku, ktory podal bartosztrela...

jest tam tez nodpowiedz na twoje pytanie - jest to wykopana dziura, zrobione jeszcze takie korytko z desek naokola ( wida ze nad ziemie wystaje. tak przygotowana forme wylozylem dosc mocna folia, poukladalem doniczki na dnie ( okolo 50-100 )

no i na to torf, w miejscu gdzie sa kapturnice to torf z piaskiem, potem ozdoby i roslinki

pozdro

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.