Josyn Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 witam! dosyc pozno zostalo w pelni skonoczone moje torfowisko, ale teraz wyglada na prawde przepieknie rosliny rosna jak na drozdzach, mnoza sie jak kroliki, jak mam jakas uschnieta i tam wsadze to odrasta. jestem na prawde zadowolony. rosliny sie przyzwyczaily do bardzo mocnych wiatrow, do mocnego slonca przez 15 godzin, zmian temperatur w nocy itd. oceniajcie, kometujcie pytacie. chcecie wiecej zdjec mowcie. a do moderatorow, ktorym sie nudzi - usuncie te moje dwa stare tematy o tym, poniewaz usunalem zdjecie, bo juz miejsca nie mialem na nowe. pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam Świetnie! Podziwiam ludzi z pasją, oby wiecej takich projektów na naszym forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan_Nepenti Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 a gdzie nasze krajowe rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Spoksik PODOBA MI SIE Oby tak dalej POZDRO Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 hehe sa dwie intermedie z czyms tam skrzyzowanei filiformis - wiecej zimnolubnych nie mam...4 okraglolistne mi padly jak jeszcze w donickach hodowalem i sie zrazilem do polskich... a pza tym za bardzo nie przepadam za rosiczkami.. moja pasja sa kapturnice pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matt321 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Naprawde ekstra to wyszło Ale mam 2 pytania:Ile to wszytsko Cie kosztowało(razem z roslinami)? Czy to masz posadzone bezpośrednio w dołku z torfem(tak jakby w ziemi) czy w jakiejś dużej plastikowej kuwecie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszTrela Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 http://nepenti.pl/forumpl/Skoczone-Torfowisko-t5750.html Tutaj jest więcej informacji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2007 rosliny to bedzie okolo 400-500 zl ale te mucholowki, male ktore tam na przyklad sa to za 1 zl je dostalem i sporo kapturnic sam rozmnozylem. koszt torfowiska jest w linku, ktory podal bartosztrela... jest tam tez nodpowiedz na twoje pytanie - jest to wykopana dziura, zrobione jeszcze takie korytko z desek naokola ( wida ze nad ziemie wystaje. tak przygotowana forme wylozylem dosc mocna folia, poukladalem doniczki na dnie ( okolo 50-100 ) no i na to torf, w miejscu gdzie sa kapturnice to torf z piaskiem, potem ozdoby i roslinki pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1990 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 no suuuuuper piekne kapturnice:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi