Gość Gelu Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) "W DNIACH 31 SIERPNIA - 2 WRZEŚNIA 2007r W GODZINACH 10:00 - 18:00 MIEJSCE WYSTAWY - SZKLARNIE OGRODU BOTANICZNEGO w LUBLINIE Na wystawie będzie można zobaczyć około 100 gatunków i odmian roślin mięsożernych w kilku rodzajach, np. muchołówki, rosiczki, kapturnice, dzbaneczniki, pływacze, tłustosze, darlingtonie, byblisy a nawet kilka bardzo rzadkich egzemplarzy (np. roridula, aldrowanda). Wystawie będzie towarzyszyć kiermasz roślin mięsożernych i akcesoriów do ich uprawy oraz ekspozycja fotografii wielkoformatowych." Źródło: http://www.garden.umcs.lublin.pl/ Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez Gelu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yanek Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 :/ A ja mam zajęty cały weekend Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Losio Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 (edytowane) Byłem dzisiaj. Ludu, że hej! W pewnych monentach nie dało się spokojnie pooglądać. Przyjechał jeden gościu z Łodzi i to on zajmował się sprzedarzą (bo wyglądało to bardziej na stoisko niż wystawa). Nie można było z nim pogadać, bo ktoś coś ciągle kupował. Za to można było kulturalnie pogadać z miejscową, lubelską 'ekipą' - Panie bardzo miłe, znające się na roślinach ze swojego działu szklarni, ale posiadające też pewną wiedzę na temat owadożerów (jedna już je hodowała). Co do wystawy to 3 terraria + 4 stoliki (nie licząc stoiska). Rośliny zadbane, nie pędzone na nawozach. Cennik: - muchołówka giant: 80 zł (potężna...) - muchołówki inne: 30 zł - capensisy: 25 zł (po 15-20 w doniczce) - tłustosze: 20-35 zł - rotundifolia: 15 zł (mała...) - roridula (dzisięcioletnia, wyskość 40 cm, jedyna na wystawie) 500 zł - n. miranda 150 zł (potężny...) - sarracenie 25-70 zł - ALDROVANDA 10 ZŁ (!!!) (długość 5-8 cm, szerokość 1 cm) Były też byblisy, ale nie zdążyłem zapytać o cenę (bo lud się pchał). Ogólnie ciekawie, ale dla człowieka, który był w sklepie Nepenti żadne zaskoczenie. Edytowane 2 Września 2007 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BartoszW Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 ale 23-25 październik też będzie z tego co się orientuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 3 Września 2007 Share Napisano 3 Września 2007 Tam prezentowano ponownie rosliny zakupione hurtowo u nas. Roridulka nawet kwitnaca byla Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi