Evka13 Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 Pytanie takie samo jak w temacie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 wtedy gdy będą do tego najlepsze warunki. Ja polecam od początku grudnia ... 3 m-c Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 czy sadzonka Muchołówki może byc na parapecie wschodnim,gdy jest odkrecony grzejnik i jest dosc cieplo? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 (edytowane) tylko myslę że pytanie należy dokładniej sprecyzować ..... czego ma dotyczyć zimowanie po pierwsze nie każdą roślinę się zimuje a po drugie jak już się zimuje to nie każdą tak samo nieprawdaż ? czy tylko chodzi o muchołówkę ?? Edytowane 18 Września 2007 przez PYSIE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 tylko myslę że pytanie należy dokładniej sprecyzować ..... czego ma dotyczyć zimowanie po pierwsze nie każdą roślinę się zimuje a po drugie jak już się zimuje to nie każdą tak samo nieprawdaż ? czy tylko chodzi o muchołówkę ?? Dział: Muchołówka, więc chyba jasne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Wiec podczepie sie do tematu co sie zimuje a co nie. Z tego co mi wiadmo to wiem ze sie zimuje muchołowki i kapturnice. Wiem ze dzbanków i rosiczke tropikalnych i subtropikalnych sie nie zimuje? A co z rosiczkami pigmejskimi, z grupy binata, zimolubnymi. Cephalatousami, heliamphorami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkel Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 www.nepenti.pl i wszystko jasne... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Ogrodnik1992 - proponował bym jakiś temat założyć lub poszukać Rosiczki pigmejskie - wprowadzenie w okres suchy Rosiczki zimnolubne - zimowanie Rosiczki z grupy binta - bez zimowania Rosiczki z Queensland - bez zimowania Rosiczki bulwiaste - okres spoczynku Rosiczki z grupy petiolaris - bez okresu spoczynku ( nie jestem pewien ) Cephalatousami, heliamphorami? tez chyba bez spoczynku ( nie jestem pewien ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 tak o muchołówkę a dokladniej o sadzonke Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Jeżeli sadzonka ma mniej niż dwa lata to raczej nie powinno sie jej zimować. Zimujemy tylko dorosłe muchołówki, ja zimuje od początku listopada do początku lutego. Temperatura zimowania powinna wahać sie w granicach od 0 do 15 C. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 dzięki,ale chodzi mi glównie o to,że tam gdzie ja czymam mucholapke to jest codziennie rano otwierane okno a przeciez rano jest dosc zimno czy ona to wytrzyma? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo_324 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 to znaczy ze jezzeli mam mucholowke "regular from" doroslą i male sadzonki w jednej doniczce to musze przesadzic sadzonki??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Wiec podczepie sie do tematu co sie zimuje a co nie. Z tego co mi wiadmo to wiem ze sie zimuje muchołowki i kapturnice. Wiem ze dzbanków i rosiczke tropikalnych i subtropikalnych sie nie zimuje? A co z rosiczkami pigmejskimi, z grupy binata, zimolubnymi. Cephalatousami, heliamphorami? - Cephalatousami -> Zimujemy - heliamphorami -> chyba nie ( nie mam zadnej wiec nie powiem na 100% ) Jeżeli sadzonka ma mniej niż dwa lata to raczej nie powinno sie jej zimować. Zimujemy tylko dorosłe muchołówki, ja zimuje od początku listopada do początku lutego. Temperatura zimowania powinna wahać sie w granicach od 0 do 15 C. Sadzonka po 2 latach powinna być dorosłą rośliną temp powinna być z zakresu 5-10 ale dopuszczalen sa zamiany od 0-15 dzienki,ale chodzi mi glównie o to,że tam gdzie ja czymam mucholapke to jest codziennie rano otwierane okno a przeciez rano jest dosc zimno czy ona to wytrzyma? Raczej powinienneś zimować, młode powinny wytrzymać, ale jeśli chcesz możesz je rozsadzić tylko co najmniej 1-2 przed zimowwaniem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 dzięki ale posiadam tylko mala sadzonke duzej muchołapki nie posadam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo_324 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 ... to wkoncu nie wiem co mam zrobic.. rozsadzic te male 1cm. sadzonki? i nie zimowac ich.? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi