jkwiatek Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 (edytowane) By Gemmae Pulchella X Nitidula później kiełkowały i by były dłużej świeże jak 3 dni warto dać je do lodóweczki. Jak sa teraz zebrane - to opóźni kiełkowanie. Edytowane 6 Grudnia 2007 przez jkwiatek Przeniesione Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkel Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 dotyczy to przetrwalnikow wszystkich gatunkow? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 (edytowane) Tak, przynajmniej z tego co ja wiem o pigmejkach Edytowane 6 Grudnia 2007 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waleń Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 hmm w naturze gemmame są przetrwalnikami pigmejek na okres suszy wiec czy umieszczenie ich w suchym miejscu nie powinno ich "zastopować" , ja jak kupuję gammame to zawsze są w woreczku z wodą i to mnie dziwi przecież powinny dłużej być nieaktywne przy obniżonej wilgotności (chyba jak mi się pojawią to spróbuję kilka "zasuszyć i po 3 mies [tyle trwa susza w Australii] je wysiać) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2007 gemmae to przekształcone liście a lisice bez wody żyć nie umieją ;/ no ale zawsze można sobie na suchotki popatrzeć Gemmy przechowujemy w woreczkach z woda. A żeby tak szybko nie kiełkowały to dajemy je do lodówki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi