Drazek Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Witam wszystkich. Mam pytanie czy zwykła świetlówka 8W wystarczy jako doświetlenie?? Narazie nie mam innej, ale planuje kupić świetlówkę Day glo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Podaj coś więcej o tej świetlówce. Edytowane 9 Grudnia 2007 przez chocolate014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 (edytowane) A ile roślin chcesz nią doświetlać? Jedna wystraczy maksymalnie 3 roslinom. Jeśli ma odpowiednie parametry przede wszystkim tj. barwa 6400 k to może być, choć mogłaby być mocniejsza. Edytowane 9 Grudnia 2007 przez Damianus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Ja mam u roslin świetlówki zwykłe 2x36 i starcza jakies 20 cm od roslin sa wiec jest ok ) a 8w hmm ? do małej ilosci i do mało wymagających może byc > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drazek Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2007 wlasnie chodzi o to ze nie znam jej parametrow. to jest jakas stara swietlowka znaleziona w zakamarkach szafy prawdopodobnie juz nie istniejacej firmy "telam". jedyny parametr to LF 8W. nie znam widma swiatla. bardziej mi chodzi o to czy moge nia doswietlac roslinki do czasu zakupu odpowiedniej swietlowki ewentualnie zarowki?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desireczekkk Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 wiecej efektow da ci trzymanie roslin na poludniowym oknie ;] bo ta swietlówka zapewne nie jest do roslin ... wiec tak czy owak za duzych efektow to ona nie da Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drazek Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2007 okna od strony poludnia mam zacienione przez lipe tuje i swierka wiec nic z tego jedynie to tylko sprawic sobie odpowiednie oswietlenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waleń Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 ja mam 2x58 ale to już oftop ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drazek Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 Hey. Mam jeszcze jedno pytanko mam akwarium z moimi rosiczkami o wymiarach 40x35x22 rośnie w nim okolo 16-tu jakie polecacie oswietlenie?? przez jarzeniowki czy moze zarowki?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 swietloweczki tu powinna 1 starczyc.. zreszta temat o oswietleniu byl juz walkowany, a warto go odnalezc przez opcje szukam bo bardzo ciekawy i duzo sie mozna dowiedziec Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi