Vivaldi_V1 Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Witam Niedawno kupiłem małą muchołówke ma kilka rozwinętych pułapek ale są jeszcze stosunkowo małe ok 1 cm największa i jak cos do niej włoże to sie nie zamykają Czy pułapki muszą osiągnąć dopiero jakiś wiek żęby zaczęly się zamykać czy to żę one się nie zamykają wynika z jakiś błędów hodowlanych??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Mogą być zużyte lub roślina ma złe warunki/zimuje - wtedy też się mogą nie zamykać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi_V1 Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 Gdzy pisałem do sprzedawcy owej roślinki to dostałem odpowiedz żę roślinka jest po zimowaniu i ma jeszcze mało energi i musi wytworzyć nowe pułapki które się będą zamykały... ZCo o tej wypowiedzi myślicie?? Czy pułapki powinny sie zamykać juz zaraz po wytworzeniu czy trzeba jakiś okres poczekać aż osiągną dojrzałość??? Ile to czasu trwa??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Weź daj sobie siana, dostałeś odpowiedź czemu od sprzedawcy jakbyś nie zauważył jest zima, w zimie zimuje się rośliny więc nie widze podstaw do zadawania głupich pytań. Pułapki zamykają się po uzyskaniu ostatecznego kształtu, no chyba, że roślina zimuje akurat albo warunki są kiepskie, czas zależy także od warunków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi_V1 Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 weż wyluzuj co??? czegoś nie jestem pewny to się pytam lepiej tak niż popełnić jakieś błędy! A im wcześniej się je dostrzeże tym latwiej jest je naprawić i możę uraatować roślinke. Kto pyta nie błądzi:) A głupich pytan nie ma.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafikwet Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 Ja mam taki sam problem. Ale po pierwsze chyba małe roslinki nie śa zimowane. moga tego nie przetrwać z tego co czytałem to powyżej roku sie zimuje. Moje pułapki też sie nie zamykają, mi pisał sprzedawaca ze od transportu może tak być etc. Ja narazie czekam spokojnie na nowe pułapki i zobaczymy jak bedzie z tamtymi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
august Napisano 10 Marca 2008 Share Napisano 10 Marca 2008 (edytowane) vivaldi.pierwszym Twoim bledem bylo wkladanie cyt. "czegos" do pulapki,tak nie wolno robic,roslinka musi sie zaaklimatyzowac,a jak jej cos chcesz dac to muche,choc niewielkie pajaki sa duzo lepsze.prowokowanie pulapek do zamkniecia jest zbednym zuzywaniem energi roslinki Edytowane 10 Marca 2008 przez august Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi