Arni321 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 mam troche dziwne pytanie... a mianowicie : czy sa jakies mucholowki ktore niepotrzebują duzej ilosc swiatla? bo ja mam wlasnie z tym problem xD mam okno zachodnie czyli zaduzo swiatla tam niewpada... plisss odpiszcie bo chcial bym sobie kupic mucholowke Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 (edytowane) Mhmm...Powiem krótko... Nie.Muchołówka to muchołowka - jeden gatunek, który do swojego życia potrzebuje takich samych warunków.Wyhodowane są tylko rózne klony, ale to nadal ta sama roslina, która potrzebuje dużo światła, bo własnie taka jest muchołówka.Przy oknie zachodnim jedynym rozwiązaniem jest doświetlanie.Kup sobie jakąś świetlówke kompaktową, która ma w swoich właściwościach napisane minimum 6000 k i będzie oK .Najłatwiej kupić jest taką na allegro, to naprawde niewielki koszt...Jesli mialbyś jakieś pytania to napisz do mnie na gg. 3166298 Edytowane 12 Lutego 2008 przez miki1995 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi_V1 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 z tegpo co wiem to wszystkie muchołówki są roślinami światłolubne ale możę warto pomyśleć nad zastosowaniem jakiegoś sztucznego oświetlania wbrew pozoram nie ma z tym większych problemów wystarczy zwykła lampka i jakaś żarówka lepsza ( więcej na ten temast w dziale technika) POZDRAWIAM Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Vivaldi - a co ja innego napisałem wyżej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni321 Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 ok, poszukam jakis swietlowek na alegro xD thx Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 To i ja powiem krótko. Jeśli nie możesz zapewnić dużo światła roślinom, najlepiej wogóle nie brać się za odwadożerne. Co najwyżej kup sobie D. Capensis "alba" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi_V1 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 heh zbieg okoliczności poprostu gdy ja miałem włączone okno odpowiedzi Ty napisałeś temat a ja dodałem dopiero po Tobie nie było to celowe:) A przynajmniej są dwie takie same odpowiedzi i jest większa wiarygodność POZDRAWIAM Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi