Skolilaj Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Dzisiaj dałem swojej muchołówce pająka i dziwnie się zamknęła... Niestety nie mam aparatu więc narysowałem. Na czerwono oznaczyłem igły a pułapkę na zielono (widok z boku). Ta z owadem zamknęła się tak jak z lewej a inne bez owadów zamykają się tak jak z prawej. Czy to normalne? Czy te kolce nie powinny się krzyżować? Jeszcze małe pytanko dotyczące tłustosza: Czy trzeba go spryskiwać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Nie pryskamy tłustoszy Nie, nie powinny się krzyżować, łapki które trawią zwierają się właśnie w ten sposób jak po lewej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Ta z owadem po prostu mocniej się zamknęła dzięki temu ,że owad w środku się jeszcze jakiś czas ruszał. Jeśli w pułapce nic się nie znajdzie, tak jak namalowałeś po prawej, roślinka nie zamyka pułapki do końca, bo nic się w niej nie rusza i nie ma co strawić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 To dzięki, już rozumiem.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 Jeszcze pytanko: Czy ta klapka po otwarciu zostanie z tak odchylonymi kolcami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Zależy, jak robak jest duży to się zużywa pułapka po jednym trawieniu i wtedy tak zostają te kolce, jak robak jest mały to pułapka wróci do poprzedniego kształtu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 A jeśli ta pułapka tak zostanie czy będzie mogła łapać owady? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Zależy, jak robak jest duży to się zużywa pułapka po jednym trawieniu i wtedy tak zostają te kolce, jak robak jest mały to pułapka wróci do poprzedniego kształtu Czy naprawdę to nie jest jasne? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 22 Lutego 2008 Autor Share Napisano 22 Lutego 2008 A czy teraz mogę ją przesadzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Możesz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 22 Lutego 2008 Autor Share Napisano 22 Lutego 2008 Oto i ona po przesadzeniu - czerwoną strzałką zaznaczyłem pułapkę, o której jest temat. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 24 Lutego 2008 Autor Share Napisano 24 Lutego 2008 Ale zaraz, czegoś nie rozumiem. Nawet jeśli zostanie z tak odchylonymi kolcami i nadal się zamyka, to to przecież nie przeszkadza w dalszym łapaniu owadów? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 (edytowane) Źle to interpretujesz Takie odchylone kolce są objawem zużycia pułapki. Oczywiście nie teraz, tylko kiedy jest otwarta. Edytowane 24 Lutego 2008 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 24 Lutego 2008 Autor Share Napisano 24 Lutego 2008 Czyli z tak odchylonymi kolcami nadal łapie owady? Plx wyrozumiałość. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Oczywiście, że nie. Jest zużyta tzn straciła zdolność zamykania się. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi