sacik Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) witam posiadam Nepenthes x ventrata i mam do niego 2 pytania jest on dosyc wysoki chociaż słyszałem że dorasta do kilku metrów mój przekracza już 1m i moje pytanie jest takie czy mam go jakoś przyciąc czy zostawic niech pnie sie dalej w góre i drugie pytanie ponieważ po zimie uschły mu wszystkie dzbanki czy to normalne ?? Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez sacik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Możesz go przyciąć, a odciętą łodygę ukorzenić. Dzbanki prawdopodobnie uschły ci z powodu : 1) Zbyt mało światła 2) Zbyt mała wilgotność. Jest to tylko moje skromne zdanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2008 acha to raczej za mała wilgotnośc a czy moge dzanecznika wystawiac na dwór ?? i czy temp 30-35 st mu nie zaszkodzi ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Nie wystawiaj na dwór, dzbaneczniki źle znoszą wszelkie przeprowadzki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2008 a jak zrbobic tą sadzonke poprostu uciąc kawałek z góry i wsadzic w ziemie czy jak ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 http://rosliny-owadozerne.pl/forum/Nepenth...rata-t7435.html Poczytaj... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi