sativ Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Zamawiał ktoś może już od nich roślinki? Interesuje mnie jak wygląda wysyłka (koszta, czas) i jak idzie załatwianie z nimi interesów. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Dostawa trwa około 4 dni.Przesyłki są wysyłane we wtorek. Wysyłka pocztą kosztje 8e. Na poczatku czplants mieli niskie ceny i przychodzilo po pare roslin w cenie 1 obecnie jakość roślin i ilość się pogorszyła a cey poszły w góre. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Jestem zadowolony, ale po przesyłce 2 dni siedziałem i sadziłem roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BartoszW Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Nom. Zawsze jest kilka roślin w cenie jednej, dostawa do 2 tygodni ;] I ogrodnik ma racje ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 W czplants kupowałem juz okolo 20 razy i tylko 4 razy towar dotarl kompletny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Moje zdanie jest podobne do zdania Paulo. Szybka dostawa ,ceny wysokie i jakość roślin ...kiedyś była lepsza. ps. Większość która się będzie wypowiadać lub już udzieliła wypowiedzi ma małe rozeznanie bo nie zamawiają ,a doczepiają się do zamówienia (Jak by nie było spora różnica) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Ściśle chcę od nich zamówić nasiona dzbanków (ten mixik), ale przy 8E za wysyłkę chyba zrezygnuje :/ Chociaż w takim wypadku nie mam pojecia gdzie indziej można zamówić nasiona dzbaneczników.... Cóż, pewnie bede czekał do nast. łaczonego zamówienia Dzieki za info, nasion nie powinni chyba skopać... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 No nie wiem. Nasiona mogą być już przeterminowane. A ponieważ nasiona dzbaneczników kiełkują dość długo i z oporami więc niczego nie jesteś w stanie dowieść. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Ja odradzam kupowanie nasion dzbaneczników...wiem z własnego doświadczenia, że doprowadzenie ich do samego kiełkowania jest koszmarnie trudne, nie mówiąc już o dalszym rozwoju...moim zdaniem nie są warte naszego trudu i zdrowia psychicznego (osiweć przez nie można...)...mi wykiełkowały 3 z ok. 10 nasion N.vieillardi, z czego dwie siewki padły a jedna po ok. 9 miesiącach od wykiełkowania ma 1 cm średnicy...i tak jak napisał marrom, nasiona dzbaneczników bardzo szybko tracą zdolność do kiełkowania np. dwu tygodniowe nasiona bicalcaraty można powoli do śmietnika wyrzucać...żeby mieć szansę na kiełkowanie trzeba mieć naprawdę świeże, kilkudniowe nasiona ze sprawdzonego źródła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 I właśnie dlatego chce je kupić i z nimi powalczyć w mniej typowy sposób Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi