Skocz do zawartości

Moje Rośliny Umierają

marcin959

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Prosiłbym o pomoc jak odratować te roslinki bo troche je zaniedbałem i nie mają się najlepiej ale większość ma jeszcze zielone liście :) tylko nie wiem jak z korzeniami . Z racji tego ze nie jestem jeszcze bardzo dobry w hodowli prosiłbym o szegółową pomoc oto fotki muchołówek i jednej rosiczki

53965e21fc166722.jpg

63406482d59ead9f.jpg

a38eeab44c8ca803.jpg

47d27ffd5e142305.jpg

9b239f05c4db515d.jpg

0b5d03d59b879aaa.jpg

0338a87024ab1460.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Poza D. peltata i ta najlepszą muchołówką niewiele do ratowania zostało.

Zielone liście są, ale na końcach, za to najważniejsze elementy, czyli stożki wzrostu wyglądają na martwe. Muchołówkom proponuje zmniejszyć podlewanie, ewentualnie poprzesadzać i duuużo, jak najwięcej światła.

Peltatę najlepiej przygotuj do okresu spoczynku po prostu, jest juz dla niej za ciepło.

Odnośnik do odpowiedzi

Ziemie wysuszyc się da, ale z tego co widzę poza jedną rośliną nie ma dla kogo.

Wylej wodę z podstawków i nie podlewaj przez pare dni, tylko nie wysusz dla odmiany roślin na wiórki.

Edytowane przez szamanka
Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie masakra... Proponuje sprawdzić czy bulwy są całe oraz korzonki. Jeśli tak przesadzasz do nowego podłoża (torf i piaseK nie ziemia ogrodnicza badz torf ogrodniczy!). Obcinasz suche liscie, podlewasz i stawiasz w pełnym słońcu jeśli to nie pomoze to R.I.P . Co do peltaty jeśli bulwka jest cala i nie zgniła to roślina przeżyje z tym ,że przejdzie w stan spoczynku.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.