Lukasz_Nepenti Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Witam, Przepraszam, ze tak pozno, ale zapraszam na 2 dniowa wystawe w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego w dniach 17-18 maja 2008r w godzinach 10-17. Bedzie masa ciekawych roslin rowniez z naszej prywatnej kolekcji oraz nowe dzbaneczniki z Borneo Exotics i tillandsie. Ogrod Botaniczny pobiera niewielka oplate za wejscie, studenci UW maja gratis (przynajmniej tak bylo w zeszlym roku) Jezeli ktos chce abysmy dowiezli mu zamowienie do Warszawy do odbioru na wystawie, prosze do jutra do 20:00 zlozyc zamowienie przez strone www.rosliny-owadozerne.pl i wpisac w komentarzu zamowienia - "prosze o dostarczenie na wystawe" Mozna zaplacic przy odbiorze, bez kosztow wysylki. Nie bedziemy mieli wszystkich gatunkow, wiec zapraszam do skladania zamowien na wszelki wypadek. W razie pytan postaram sie zajrzec na forum jutro wieczorem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Dawałem tą fotke już w PUBie Szkoda, że tak późno sie dowiedziałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 (edytowane) Oczywiście ze będę zapraszam tu --> http://rosliny-owadozerne.pl/forum/Spotkan...2008-t7720.html Edytowane 12 Maja 2008 przez jkwiatek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 A będziecie mieć jakieś rosliny do sprzedania na wystawie ? Chodzi mi o to : Czy jezeli nie zamowie przez neta teraz zadnych roslin to cos będzie można u Was kupić w weekend na wystawie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 13 Maja 2008 Autor Share Napisano 13 Maja 2008 tak, pewnie, ze bedziemy mieli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Ok to jestem w sobote na 100% Pozdro! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 (edytowane) ja chciałbym zacytować kawałek tekstu - Różne mięsożerne rośliny będzie można oglądać w sobotę i w niedzielę w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego - poinformowała PAP rzeczniczka UW Anna Korzekwa. Podczas wystawy będzie okazja dowiedzieć się, jak uprawiać w domu rośliny mięsożerne oraz jak rozpoznać te, których odmiany występują w Polsce na torfowiskach. Odwiedzający będą mogli dowiedzieć się, jakie mechanizmy umożliwiają roślinom chwytanie zwierząt i jednocześnie przekonać się, jak te roślinne drapieżniki wyglądają. - Będzie można zobaczyć m.in. dzbaneczniki z charakterystycznymi dzbankami, w które może się złowić nawet mały gryzoń, oraz wyglądające jak wspaniałe, kolorowe puchary kapturnice. Prezentowany będzie również krótki film o tym, w jaki sposób rośliny łapią owady - zapowiedziała Korzekwa. Ogród Botaniczny Uniwersytetu Warszawskiego mieści się w Alejach Ujazdowskich obok Łazienek Królewskich. Wystawa i kiermasz roślin roślinożernych odbędzie się w szklarniach ogrodu w sobotę i niedzielę od 10 do 17. Wystawie będzie towarzyszył kiermasz, na którym chętni będą mogli kupić mięsożerne rośliny. Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna to w końcu owadożerne czy roślinożerne Edytowane 13 Maja 2008 przez jkwiatek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 To dobrze się składa bo własnie zamierzam sobie kupić muchołówkę, a że jest wystawa to kupię tam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 powiedzcie mi jak tam dojechac komunikacja miejska od srodmiescia...nr autobusow Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 (edytowane) Witam Dzisiaj było bardzo fajnie Dla potwierdzenia dodaje kilka zdjęć Dzieki wszystkim którzy przyczynili się do organizacji oby więcej takich wystaw Sorka za jakosc zdjęc ale przez to że nie mam swojego aparatu musiałem zdjęcia cykać telefonem:) Pozdrawiam , Piotrek:) Edytowane 17 Maja 2008 przez Gawien Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 tez mam troche fotek potem wzuce A co do wystawy moze byc tylko ze ja mialem kawalek drogi do niej ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 ja zdjęc nie robiłem ale moge powierdzic że było super a co kto kupił ?? ja kupiłem torf dla rosiczek i torf dla kapturnic a z roślin to D.M royal red, D.M red green, S. flave i S.purpurową szkoda że nie było burmani bo miałem też zamiar sobie ją kupic no ale trudno sie mówi mam nadzieje że jeszcze kiedyś będzie w tym samym miejscu albo gdzieś w warszawie coś podobnego to znowu sobie coś sprawie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 (edytowane) Ja kupiłem D.M Giant Erect D.M Royal Red D.M. All red D.M Red line i jeszcze jedną muchołówke "bez nazwy" Taką co tam po 5 zł stały , Dawid powiedział że on tą muchołówke wyhodował i nie ma nazwy Pozdro! Edytowane 17 Maja 2008 przez Gawien Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 ja sie zaopatrzylem w piekna ventrate,helke i darlingtonie.super roslinki.wystawa duzy plus!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 B.duza s. minor -60cm, dorosła h. minor kielichy 7cm, brochinia reducta, mucholowki: yellow, redpurple, crested petiole i s.orephila. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi