Skocz do zawartości

Co Z Tą Muchołówką - 2 Pytania

Sz@kal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem nowy na forum i jestem zielony w kwestji roślin owadożernych ;) troche ponad dwa tygodnie temu zakupiłem sadzonkę muchołówki "giant" dzień po otrzymaniu roślinka wyglądała tak:

dsc00153ym0.th.jpg

dzień później tak:

dsc00169cf9.th.jpg

natomiast dziś wygląda tak:

abcd0003dj1.th.jpg

cieszy mnie to że udało mi się ją uratować (chyba że wcale nie umierała ;)) w każdym razie mam dwa pytania odkąd ją dostałem (będzie już 15dni) jedna pułapka jest zamknięta - pod słońce nie widać by coś było zamknięte a ona się nie otwiera, czy powinienem się tym martwić? i moje drugie pytanie - wiem że to dopiero sadzonka i jest mała ale czy liście nie powinny być sporo szersze?? wszystkie rosnął długie ale dość cienkie... roślinka stoi na południowym parapecie na podwyższeniu aby jak najdłużej na nią świeciło... będe wdzięczny za odpowiedzi

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinieneś sie niczym martwić, tylko dać jej czas ;) I uważać by jej nie spalić! Płd parapet jest bardzo dobry ale musi być tam jakis przepływ powietrza żeby nie ugotować roślinki. Co do zamknietej pułapki- otworzy sie. Szerokosć liści jest OK- takie powinny być. Puszcza sporo nowych liści wiec jak widac jej sie podoba- nic nie rób tylko podlewaj, uważaj na słońce i czekaj :P

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.