Hairy667 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam... To jest mój pierwszy post na forum,więc od razu przejdę do rzeczy - a więc dostałem dzbanecznika od dziewczyny, wiedziała bowiem,że bardzo chciałbym jakąś owadożerną roślinkę Niestety, nie wiem zupełnie nic o uprawie takich fajnych roślin, więc proszę was o parę rad dotyczących hodowli dzbaneczników... Nie wiem nawet,jaki jest to rodzaj dzbanecznika, pani sprzedająca go nie zna... Dzbanecznik jest duży, ma wyraźnie rozwinięte dzwony,niektóre nawet długości 12 cm... Pomocy!!!! Jeżeli będę musiał coś sprecyzować,to piszcie Pozdro ;D aha,jeszcze jedno - mod będzie mógł bez obawy usunąć mój temat,niech tylko pojawi się na nim parę postów,mówiące mi co i jak,ok?? ;D Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez Hairy667 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 To nie dzwony tylko dzbanki Znajdź mu miejsce na parapecie, wschodnim, zachodnim lub północnym, potrzebuje bardzo czystej wody, najlepsza jest destylowana. Przygotuj się na to ze w wyniku aklimatyzacji straci wszystkie dzbanki, to normalne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hairy667 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Nepenthes x Ventrata - po szybkim oglądnięciu fotek tego rodzaju - na pewno mam takiego dzbanecznika... co mi powiecie o jego hodowli?? jest łatwa jak na dzbaneczniki,czy raczej mam kłopot?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Najprostszy dzbanecznik jaki istnieje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hairy667 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 ok,mam już info ;D temat można do śmietnika ;p thx za pomoc ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Do smietnika może niekoniecznie, najwyzej zamknąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi