Skocz do zawartości

P. Vulgaris [taka Sobie Ciekawostka]

koma

Rekomendowane odpowiedzi

"Ziele tłustosza zawiera śluz, liczne kwasy organiczne, szczególnie kwas cynamonowy, a także inne bliżej nieznane składniki"....

"Ziele rośliny wywołuje wymioty u zwierząt, a także może wywołać poważniejsze zatrucie" (Turowska 1967)

z J.Mowszowicza "Przewodnik do oznaczania krajowych roślin..." PWRiL 1982

Odnośnik do odpowiedzi

zeberki

zeberka.JPG

Nie radzę trzymać ptaków tak by mogły popróbować tłustosza, ja straciłam pół roku temu jedna papugę, i co prawda nie mam pewności, ale wydaje mi się że zatruła się liściem P. Tina :(

Odnośnik do odpowiedzi

Książka stara i częściej dotycząca inwentarza (świnie,owce, krowy konie i drób ew.człowiek ) ale kto wie.

Ryby mają zupełnie inną wrażliwość na niektóre trucizny.... więc zostaje Ci sprawdzić.

U mnie tłustosz czerpie wodę z akwarium i nie zauważam pomoru, zresztą nie wszystkie związki rozpuszczają się w wodzie, tyle że nie mają go jak 'podskubywać'.

Odnośnik do odpowiedzi

hehe lol myśleliście z ejak tym chce karmić zwierzeta heh lol2 koma napisął " Ziele rośliny wywołuje wymioty u zwierząt, a także może wywołać poważniejsze zatrucie "

to chicałem wiedziec czy w otoczenieu ww zwierząt ten tłustosz tegu u nich nie wywoła , a tu odrazu takie skojażenia LOLEK888 masz bóuna wyobrażnie dno

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.