koma Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 "Ziele tłustosza zawiera śluz, liczne kwasy organiczne, szczególnie kwas cynamonowy, a także inne bliżej nieznane składniki".... "Ziele rośliny wywołuje wymioty u zwierząt, a także może wywołać poważniejsze zatrucie" (Turowska 1967) z J.Mowszowicza "Przewodnik do oznaczania krajowych roślin..." PWRiL 1982 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 rybka egzotycznym oraz parka zeberek nie zaszkodzi taki tłustosz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 rybka egzotycznym oraz parka zeberek nie zaszkodzi taki tłustosz? Możesz jaśniej:D? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOLEK888 Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Chyba niechcesz nim karmic ryb? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 rybka egzotycznym oraz parka zeberek nie zaszkodzi taki tłustosz? Co to sa te zeberka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 zeberki Nie radzę trzymać ptaków tak by mogły popróbować tłustosza, ja straciłam pół roku temu jedna papugę, i co prawda nie mam pewności, ale wydaje mi się że zatruła się liściem P. Tina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Książka stara i częściej dotycząca inwentarza (świnie,owce, krowy konie i drób ew.człowiek ) ale kto wie. Ryby mają zupełnie inną wrażliwość na niektóre trucizny.... więc zostaje Ci sprawdzić. U mnie tłustosz czerpie wodę z akwarium i nie zauważam pomoru, zresztą nie wszystkie związki rozpuszczają się w wodzie, tyle że nie mają go jak 'podskubywać'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 hehe myśleliście z ejak tym chce karmić zwierzeta heh koma napisął " Ziele rośliny wywołuje wymioty u zwierząt, a także może wywołać poważniejsze zatrucie " to chicałem wiedziec czy w otoczenieu ww zwierząt ten tłustosz tegu u nich nie wywoła , a tu odrazu takie skojażenia LOLEK888 masz bóuna wyobrażnie dno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi