malgosiaurban Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 (edytowane) Witam! Dzisiaj dostałam dzbanecznika ventrate (znaczy się 2 w jednej doniczce) od pewnej miłej pani Nie miała czasu się nimi zajmować to je po prostu oddała. Mają one ok 40cm wysokości, nie mają już dzbanków bo uschły, po prostu nie miały warunków są wysokie i trochę wybujały i teraz pojawia się moje pytanie: Czy uciąć jednego i drugiego tak gdzieś w połowie i ukorzenić wierzchołki a te niech sobie rosną? Czy może poczekać z tym do wiosny? Czekam na Wasze podpowiedzi Edytowane 9 Października 2008 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Z tego co wiem to pisze sie Ventrata, a nie Ventrada.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Jak nie masz dodatkowego oświetlenia tylko słońce to zaczekaj z sadzonkami do wiosny, przy ukorzenianiu 12 godzin swiatła dziennie to minimum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi