Krzysiek1991 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Cześć. Proszę was uprzejmie o pomoc. Dzisiaj podlewając mojego dzbanka pod lisciami zobaczyłem jakieś podłużne robaczki. Nie ruszały się zbyt były takie szarawe. Na dzbaneczniku z zewnątrz wyszły jakieś dziwne plamy brązowe .... Może ktoś mi powiedzieć co to jest i jak zwalczyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Nie mają czasem poprzecznych jasnych paseczków? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Właśnie tak! Mają białe plamki czy paski.. Przy takich rozmiarach trudno określić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Masz wciornastki. Radzę szybko opryskać środkiem owadobójczym. Złe informacje to takie, że rośliny po mimo wytrucia szkodników będą jeszcze długo chorować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Ale jeśli popsikam roślini i pozbęde się tego ścierwa z nich to będzie tylko lepiej, prawda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Oczywiscie że tak, tyle ze wciornastki zdaje się roznoszą jakieś wirusy roślinne i to zeby z nimi sobie poradzić roślina bedzie potrzebowała nieco czasu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Utnę te liscie które lada dzień zżółkną bo może się przenieść szybciej. Dziękuje za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejświderski Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 nie wiem czy uciecie tych lisci przyspieszy wyzdrowienie, ale mozesz sprobowac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi