Skocz do zawartości

Zima Zima A Tu Takie Cos:p

plastek88

Rekomendowane odpowiedzi

jest to akwarium odwrócone do góry dnem oczywiście tak ustawione by powietrze dołem wpadało .... dlaczego? a bo po 1 nikt mi tam łapami nie dotyka ,2 nie wlatuje jakaś mucha która zamyka wszystkie pułapki i nie da się złapać , 3 tworzy sie wilgotna atmosfera , 4 widziałem takie coś w parku z roślinami we Francji....:P

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam inne pytanko ale rowniez zwiazane z Zima :D

Od gdzies miesiaca zaczalem oswietlac i tym samym ogrzewac roslinki zwykla lampka, co spowodowalo wyrosniecie sporej ilosci duzych lisci i duzych pulapek ... Teraz nie wiem czy dalej naswietlac, czy odpuscic sobie i przeziomowac ... czy co w ogole robic :D

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Z mojego doświadczenia odnośnie hodowania kwiatów w tej porze roku wynika, że po przekwitnięciu kwiatostanu usycha też przy okazji trochę pułapek. Sam dokładnie rok temu wyhodowałem kwiaty. Są drobne i bardzo ładne. Łodyżka wyrosła na 47 cm, więc nie wpadajcie w panikę że ktoś tam ma już paręnaście cm długości :). Ale ja bym się przychylał do opinii żeby to uciąć. Jeszcze nie raz pędy kwiatowe będą rosły, a latem kiedy roślina jest silniejsza, o wiele łagodniej zniesie takie obciążenie niż w zimie

Edytowane przez eoj
Odnośnik do odpowiedzi

o mamo, przy dobrym oswietleniu łodyga kwiatu rosnie na około 20-25cm, dlatego własnie kwitnienie w zimie jest odradzane.

mało swiatła = mało energii

2x dłuzszy pęd = wyssanie dużo więcej sił z rosliny na wypuszczenie go

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.