plastek88 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 o co z tym chodzi ?/ co to jest?? i dlaczego tak a nie inaczej??;d;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 To pęd kwaitowy.... Moim zdaniem najlepiej go uciać.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Roślina kwitnie, o tej porze roku najepiej odciąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Odciąć pod katem i wsadzić na 3mm w ziemie a z czasem powinna wyrosnac mloda roslina. Czemu mucholowke trzymasz w akwa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Czemu mucholowke trzymasz w akwa? to jest okno xD Edytowane 7 Grudnia 2008 przez chocolate014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastek88 Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 jest to akwarium odwrócone do góry dnem oczywiście tak ustawione by powietrze dołem wpadało .... dlaczego? a bo po 1 nikt mi tam łapami nie dotyka ,2 nie wlatuje jakaś mucha która zamyka wszystkie pułapki i nie da się złapać , 3 tworzy sie wilgotna atmosfera , 4 widziałem takie coś w parku z roślinami we Francji.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Wieksza wilgotnosc oslabia mucholowki :-) Liscie staja sie dluzsze i ciensze a co za tym idzie podatniejsze na choroby:-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimonS Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Ja mam inne pytanko ale rowniez zwiazane z Zima Od gdzies miesiaca zaczalem oswietlac i tym samym ogrzewac roslinki zwykla lampka, co spowodowalo wyrosniecie sporej ilosci duzych lisci i duzych pulapek ... Teraz nie wiem czy dalej naswietlac, czy odpuscic sobie i przeziomowac ... czy co w ogole robic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Moje tez puszczają, niektóre mają już po parenaście cm Ja zostawiam (z tym, że te które nie zimuje i są pod świetlówką) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimonS Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Czyli dalej oswietlac, nie przejmowac sie tym ze najpewniej nie przezimuja ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastek88 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Wieksza wilgotnosc oslabia mucholowki :-) Liscie staja sie dluzsze i ciensze a co za tym idzie podatniejsze na choroby:-) Może i tak ale nie widać żeby narzekała:P:P:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eoj Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Z mojego doświadczenia odnośnie hodowania kwiatów w tej porze roku wynika, że po przekwitnięciu kwiatostanu usycha też przy okazji trochę pułapek. Sam dokładnie rok temu wyhodowałem kwiaty. Są drobne i bardzo ładne. Łodyżka wyrosła na 47 cm, więc nie wpadajcie w panikę że ktoś tam ma już paręnaście cm długości . Ale ja bym się przychylał do opinii żeby to uciąć. Jeszcze nie raz pędy kwiatowe będą rosły, a latem kiedy roślina jest silniejsza, o wiele łagodniej zniesie takie obciążenie niż w zimie Edytowane 6 Stycznia 2009 przez eoj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 o mamo, przy dobrym oswietleniu łodyga kwiatu rosnie na około 20-25cm, dlatego własnie kwitnienie w zimie jest odradzane. mało swiatła = mało energii 2x dłuzszy pęd = wyssanie dużo więcej sił z rosliny na wypuszczenie go Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 w doniczce drugiej widać glony... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi