ArturP Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Posiadam sobie muchołówkę i jeszcze pare innych roślinek, ostatnio troszke pogorszyly jej się warunki z przyczyn losowych i troszke gorzej wygląda, jednak mimo to wypuszcza pędy.. I tu pojawia się moje pytanie - kiedy uciąć, bo coś słyszałem o 3cm.. Jak z takiego pędu rozmnożyć mniej więcej wiem. I kolejne pytanie - owa muchołówka troszkę się rozrosła - ile ich tu może być? Czy jak puściła coś z tej bulwy to można to rozsadzić.. Jak rozsadzić i czy nie zrobię im krzywdy? Zdjęcie: W kwestii zdjęć zapraszam do przeczytania regulaminu. Prosze o odpowiedzi. Z góry dziękuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Pędy odetnij jak najszybciej. Daruj sobie robienie z nich sadzonek. Jeśli zależy Ci na rozmnożeniu to rozsadź na wiosnę - będzie prościej. Ja tam widzę co najmniej 4 rośliny ale pewnie jest więcej. Poza tym roślina powinna już zimować znajdź jej lepiej jakieś chłodne miejsce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Jakieś przykłady? Chyba nie mam takiego miejsca.. W mieszkaniu nie przezimuje? Tamten rok wytrzymała.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 JAk to wytrzymała? nie zimowałeś jej? Znajdz jakieś takie miejsce, kto szuka ten znajdzie, nie masz piwnicy, strychu, ostatecznie gdzieś u badci lub coś podobnego. Musi być temp. 1-10 stopni, trochę światła i żadziej podlewaj, a jednocześnie nie dopuść do przesuszenia podłoża, cały czas ma być lekko wilgotne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Ja zimuje w nieogrzewanym składziku w bloku, poza tym nadaje się piwnica jeśli nie ma tam rur z ciepłą wodą, garaż pod blokiem/domem (taki wolno stojący może być za zimny), altana na działce. Możesz też sprawdzić czy jakieś okno w mieszkaniu jest nieszczelne. W ostateczności zbuduj na parapecie coś co zatrzyma zimne powietrze opadające w dół z szyby lub przezimuj w lodówce przez 6 tygodni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Wrzucę ją do piwnicy.. I kiedy ją wyciągnąć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Po conajmniej 3 miesiącach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi