ReD-GreeN Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Czy rośliny mogą przezimować bez grama światła? Stoją w piwnicy optymalna temp. zimowania ale co z tego jak śwaitła ani grama?Nie ma szans na doświetlanie. Zostawić je tam czy dać spowrotem na parapet?(chyba lepiej zimować...?) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Ja tak kiedyś zrobiłem i przetrwaly ale tłustosze rosły w góre jak d.peltata. I rośliny inne nie wyglądały zbyt ładnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Przeżyją ale tak jak napisał Miecio, mogą się powykręcać szukając światła. Poza tym pierwsze wiosenne liście mogą być zniekształcone. Najlepiej skrócić takie "mroczne" zimowanie do 6-8 tygodni (czyli do minimum). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 (edytowane) Ja zimuje rosliny tak ze maja polowe okienka odkrytego (a nawet mniej niz polowe). chociaz zawsze cos swiatla w pada, a ostatnio pogoda u mnie jest dobra (nawet pojawia sie slonce na niebie)... Chcialem odkryc cale okienko, ale nie moge z powodu taty (boi sie ze ktos sie wlamie... itp.) Wiec musi zostac tak jak jest. To moje pierwsze zimowanie wiec zobaczymy co z tego bedzie Edytowane 14 Grudnia 2008 przez karoca26 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 będę obserwowął i sie zobaczy czyli "zdziczeją" mi do wiosny? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 rosliny zawsze kieruja sie do swiatla jak bedzie za malo to beda dlugie i beda mialy malo lisci ktore tez beda znieksztalcone Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi