hddk Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Witam! Proszę o identyfikację lub potwierdzenie dwóch tłustoszy. Po tym jak zakwitły zwątpiłem już co mam :-) Pierwszy (kupiony jako cyclosecta x emarginata): Drugi (pewnie Weser): Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Tak drugi to wesser ale ten pierwszy.... niech się ktos bardziej doświadczony wypowie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Ciężka ta jedynka . Zaznaczam ,że nie jestem pewny czy wiem, ale P. cyclosecta x emarginata nie powinna mieć takich pozakręcanych liści (Żadna z roślin w tej krzyżówce nie ma takich. Nawet nie mają zbliżonych liści do tych ze zdjęcia. Mam P.emarginata x cyclosecta i ma całkiem inne liście niż tłustosz na zdjęciu.) . Po kwiatku widać ,że to jest jakaś mieszanka z P. emarginatą (charakterystyczne wzorki). Po tym co już widziałem myślę ,że kwiat i liście są odpowiednie dla P. emarginata x Weser. Najlepiej byłoby mnie sprawdzić na cpuk-u Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi