d0b3kk Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Tak jak w temacie... Chodzi mi o muchy.. Probowalem juz duzo sposobow z wielu stron internetowych ale żaden sie nie powiodl... Chodzi mi o hodowanie pokarmu w zimie, najlepiej muszek owocowych lub wiekszych... Czy moglby mi ktos cos doradzic?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Odnośnie hodowli owocówek to jest to proste i jest o tym wiele informacji w necie. Owadożerom nie jest potrzebne dokarmianie przez zime. tyle ile nałapały w lato im wystarczy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 W ogole owadozerow sie nie powinno dokarmiac... W naturze ktos chodzi i im wsadza w pulapki muchy czy cos? Nie. Wiec tyle co same nalapia im wystarczy. Najwazniejsze jest to zeby mialy wode w podstawce i staly w naslonecznionym miesjcu badz pod oswietleniem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 W ogóle owadozerow sie nie powinno dokarmiać... W naturze ktoś chodzi i im wsadza w pułapki muchy czy cos? Nie. Wiec tyle co same nalapia im wystarczy. Najwazniejsze jest to zeby mialy wode w podstawce i staly w naslonecznionym miesjcu badz pod oswietleniem Nie zgadzam się z tobą, owadożery jak najbardziej można dokarmiać (tylko nie tak jak to pisze w niektórych książkach - kawałkiem wołowiny lub wieprzowiny ;], w Wigilię możesz się podzielić z nimi karpiem tylko bez ości ;]). Muchołówki oraz inne rośliny w trakcie zimowania lepiej nie, a do dzbanków możesz coś wrzucić. A co do wytwarzania : Możesz iść do wędkarskiego, zakupić pudełko mad lub pinek(takie przynęty wędkarskie) i trzymać w cieple (lepiej nie w domu bo trochę śmierdzi). Po pewnym czasie z mad/pinek wykształcą się tłuste muchy ;]. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi