Masiol Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 http://www.allegro.pl/item512262011_exo_te...w_warszawa.html czy powyzsza zarowke moge umiescic w moim terrarium (głownie dzbanki)?? zaznaczam ze mam juz swietlowke 15W aqua glo,ale chce jeszcze cos dodac.razem beda dobrze wspolgraly?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 To żarówka dla gadów, wypromieniowuje dość dużo UVB - możesz nią poparzyć rośliny. Jeśli bardzo chcesz taką z promieniami UV to lepiej weź repti-glo 2.0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 polecilbys jakas inna oprocz tej exo terra ktora komponowalaby sie z moja obecna?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Powinieneś mieć TAKIE widmo na opakowaniu chyba, że wyszukałem jakąś inną. Niebieskie i czerwone są potrzebne roślinom, a zielone sprawia, że światło wygląda na białe nie wściekle-różowe. Jeśli taka kolorystyka co już masz Ci odpowiada to dodaj drugą taką samą. Ja mam podobne widmo - trochę więcej w zieleni i mniej w czerwieni. Kolory są w porządku i rośliny ładnie rosną i się wybarwiają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi