1w0na Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 (edytowane) Witajcie Przed chwilą dostrzegłam że na jednej ze swoich D. Tokaiensis pęd kwiatowy. Spewnością o tej porze roku, u tej odmiany, nie jest żadną nowoscią... Ale zaskoczyło mnie, że u tak malutkiej roslinki już pojawił się pęd. D. Tokaiensis jest wielkościowo niewiele większy od mojego kciuka. Ma ok. 6 miesięcy. (Czy jego wymiary jak na taką pore roku są OK? ) I na myśl przyszlo mi jedno pytanie: Czy istnieje teoria, kiedy najwcześniej może się pojawic pierwszy pęd? Edytowane 9 Stycznia 2009 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 wymiary są ok... u mnie np kwitnie w tej chwili kilka spatuat wf wlasnie takich rozmiarów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 A u mnie kwitnie tlustek i mucholowka i rosiczka alicji... Poza tym Ty chcialabys miec taka D. Tokaiensis jak Capensis? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Śliczna będzie Super wyglądają malutkie kwitnące rosiczki , gratuluje i czekam na zdjęcia jak kwiatek się rozwinie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Wszystko jest ok, mi tokkainensisy od 0,5 cm kwitły i mimo zimy kwitną nadal Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi