megi_l1 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Ostatnio na N. ventracie zaczęły żółknąć liście i to dość masowo. Pojawiły się także takie plamy jak na zdjęciu i gdy pojawi się taka plama liść zaczyna żółknąć. Roślina stoi sobie w terra 13h światła 98% wilgotności. Co to może być i jak z tym walczyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 moze jest za blisko swietlowki i dostal poparzenia ale niech wypowie sie ktos bardziej doswiadczony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megi_l1 Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Poparzenie to raczej nie jest bo liście które są bliżej świetlówki są zdrowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Zobacz na spód liścia czy nie ma tam czegoś niepokojącego, ogranicz trochę wilgotność, wg. mnie za duża jak na ventrate Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Nie ma takiego czegos jak za duża wilgotność dla dzbanecznika chyba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Nie ma takiego czegos jak za duża wilgotność dla dzbanecznika chyba Może po prostu gnije... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Od kiedy masz tego ventrate? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megi_l1 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Gnić raczej nie gnije mi to wygląda na jakąś chorobę chyba. Mam ją od prawie roku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 A podrozowala ostatnio? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megi_l1 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 No nie cały czas stoi sobie w terra, dzbankuje. Spryskałam na razie biochikolem i zobaczymy co dalej. Pozniej moze przesadze i mam zamiar ja przeniesc na parapet (jak dozyje) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi