karoca26 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Witam. Dzisiaj przez przypadek pociagnalem kabel od swietlowki i swietlowka spadla na dzbanecznika i zlamala lisc. Nie wiem co mam z nim zrobic.. Oderwac go do konca i sadzonke zrobic (czy to w ogole jest mozliwe?), czy nie wiem co... Pomozcie, nizej zdjecie: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 ja bym urwał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Nic nie rób nic się nie stało możesz oderawć nawet do 3/4 liścia a nadal będzie "żył". Gdzie ty słyszałeś takie bzdury że z liścia robi się sadzonki ?? Nic nie ruszaj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 "Sadzonki z fragmentów łodyg - łodygę dzbanecznika tniemy tak, by na każdym fragmencie znalazły się dwa "liście" - jeden na samym dole i jeden w połowie łodygi" To przeczytałem, więc nie sądzę, żebyś z jednego liścia zrobił sadzonkę.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ja sie spytalem czy w ogole jest mozliwe zrobienie sadzonki dzbanecznika Dobra to go zostawie, tylko czy go czyms podeprzec zeby byl tak jak rosl? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ja bym go zostawił jak jest beż żadnych podpór A usuniesz jak już całkiem uschnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 ja bym usuną chociaż jak nie usuniesz to też sie nic nie stanie ale według mnie to brzydko wygląda taki złamany liść Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ty się nie martw o tego liścia tylko przymocuj jakoś solidnie tę świetlówkę, żeby więcej nie spadała. Nawet nie wiesz jakie masz szczęście, że nie pękła i nie masz szkła we wszystkich doniczkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Wiem juz co zrobie. Szamanka mi powiedziala na owadozerach: mianowicie zeby oblozyc to zlamanie spaghnum to moze puscic w tym miejscu korzenie, co prawda nie stosowala tego ale mozna sprobowac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 to sie nie odnosi do liscia tylko zlamanej lodygi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 potwierdzam slowa P.K : to sie nie odnosi do liscia tylko zlamanej lodygi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi