ArturP Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Otóż mam następujące pytania: Czy to glon? Czy pozbyć się go można tylko zmieniając podłoże? Czy to tokaiensis? (nie zakładam oddzielnego tematu o indentyfikacji) Czy ten oto chyba glon zaszkodzi małym roślinkom, które właśnie zaczęły się wybarwiać pod świetlówką? Czy najlepsze rozwiązanie to ich przesadzenie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 To raczej mech, jak podrośnie będzie fajnie wyglądać, to chyba tokkainensisy, ale trzeba poczekać aż będą większe, wtedy będzie wiadomo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Kurcze.. Mam mech w muchołówkach i znacząco różni się od tego.. No nic, może dlatego, że duży już jest.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 mchy mogą znacząco się od siebie różnić: torfowiec: http://www.karkonosze.ws/images/photoalbum...63_filtered.jpg płonnik: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...m_formosum2.jpg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Wiem wiem.. Ale ja go tam nie siałem, więc jedyny sposób to jakoś z doniczki do doniczki.. Ale nic.. W takim razie już się o nie nie martwię.. Dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Najprawdopodobniej po prostu w torfie były zarodniki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Wiem wiem.. Ale ja go tam nie siałem, więc jedyny sposób to jakoś z doniczki do doniczki.. Ale nic.. W takim razie już się o nie nie martwię.. Dzięki. Mech zawsze wyrośnie jak masz dobre światło i wilgotno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 No właśnie zaczął się rzucać po powieszeniu świetlówy nad nimi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Mech zawsze wyrośnie jak masz dobre światło i wilgotno. Nie zakladajac nowego tematu to po ilu dniach takowy mech wyrosnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 Momentalnie.. Jeśli są zarodniki w tym torfie, który kupiłeś.. U mnie niestety były. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 DZiwnym trafem jest tak, ze roslinki, ktore zawsze do mnie przychodza poczta od innych hodowcow to zawsze maja jakies takie glony czy mech na podlozu za to kupione w makrecie nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Mech powinien wyrosnąć w ciągu kilku dni, wszystko zależy od światła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Bo te w markecie są świeżo sadzone, z holenderskich szklarni przyjezdzają bez podłoża. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi