karoca26 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Siema. Od czasu gdy zamontowalem nowa swietlowke (18W Grolux) to sa 2 tygodnie, zaczely mi sie bardzo wybarwiac niektore rosliny a w tym Tina. I teraz to juz jest taka ze nie wiem czy sie przypadkiem nie przypala. Tak samo inne siewki z zielonych zrobily sie mocno czerwioniaste... Swietlowka wisi 15 cm nad roslinami i tak jak wspomnialem jest to 18W Grolux. I teraz nie wiem co zrobic gdy tak sie zaczelo dziac. Ograniczyc swiatlo? Dac te rosliny bardziej w inny kat? Czy co? Zdjecia moga byc troche niewyrazne bo robione przed chwila, czyli poznym wieczorkiem.. Jak nie beda pasowaly to jutro w dzien zrobie nowe, z uczestnictwem swiatla dziennego. A moze jednak to normalne, ze rosliny wybarwiaja sie tak mocno? Moze ktos z was posiada taka rosline ktora wlasnie jest wybarwiona w taki sposob, czyli taki bardzo mocny czerwony? ;] Jak tak to prosilbym o zdjecia. Wole sie teraz upewnic czy to normalne niz pozniej stracic rosline, bo "sie spalila" ... Zdjecia: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 moim zdaniem nie przypala sie tylko wybarwia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Popieram zdanie poprzednika Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Mi też się podoba i chyba nic złego się z nim nie dzieje, chociaż sam mam oświetlenie nieco wyżej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Wyzej dac juz nie moge ;/ I dzieki za odpowiedz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Wg. mnie tez sie wybarwia i nic nie 3ba robic... Jakby od 3 dni wisiala swietlowka to moglibysmy sie dziwic [;. A gdzie kupiles owa swietlowke? Tylko nie mow ze w sklepie -.- . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 (edytowane) Na allegro, swietlowke i oprawe oddzielnie ;] Chcesz dokladniejsze dane? Pisz pw, gg: 10328244 Edytowane 26 Stycznia 2009 przez karoca26 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi