Skocz do zawartości

Czy Przypadkiem Sie Nie Przypala?

karoca26

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Od czasu gdy zamontowalem nowa swietlowke (18W Grolux) to sa 2 tygodnie, zaczely mi sie bardzo wybarwiac niektore rosliny a w tym Tina. I teraz to juz jest taka ze nie wiem czy sie przypadkiem nie przypala. Tak samo inne siewki z zielonych zrobily sie mocno czerwioniaste...

Swietlowka wisi 15 cm nad roslinami i tak jak wspomnialem jest to 18W Grolux.

I teraz nie wiem co zrobic gdy tak sie zaczelo dziac. Ograniczyc swiatlo? Dac te rosliny bardziej w inny kat? Czy co?

Zdjecia moga byc troche niewyrazne bo robione przed chwila, czyli poznym wieczorkiem.. Jak nie beda pasowaly to jutro w dzien zrobie nowe, z uczestnictwem swiatla dziennego.

A moze jednak to normalne, ze rosliny wybarwiaja sie tak mocno? Moze ktos z was posiada taka rosline ktora wlasnie jest wybarwiona w taki sposob, czyli taki bardzo mocny czerwony? ;] Jak tak to prosilbym o zdjecia.

Wole sie teraz upewnic czy to normalne niz pozniej stracic rosline, bo "sie spalila" ...

Zdjecia:

794d7d630f73c510m.jpg

290e2f5f19ab574em.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie tez sie wybarwia i nic nie 3ba robic... Jakby od 3 dni wisiala swietlowka to moglibysmy sie dziwic [;.

A gdzie kupiles owa swietlowke?

Tylko nie mow ze w sklepie -.- .

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.