Skocz do zawartości

Co Robicie Z Roślinami Na Czas Wyjazdu?

bados

Rekomendowane odpowiedzi

W lato jeszcze jakoś było, zostawiło się wszystkie rośliny na stole gdzie świeci trochę słońce, do podstawek na fulla destylki i jakoś przetrwały, ale teraz gdy słońca nie mo boje się o moje rośliny.

Hehe to samo co na sąsiednim forum :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rzadko wyjeżdzam ale jak co to rośliny mają 24h światła. Ale jeśli chcesz to za 40zł mozna kupic wlacznik czasowy. co do podlewania rosliny w pallaudarium 1-2 tygodnie bez podlewania przezyja inne rowniez tydzien bez podlewania sobie poradza

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam oświetlenie na włączniku czasowym , akwarium wytrzyma bez podlewania przez przynajmniej tydzień , inne rośliny podlewa mama , w planach mam kupić pompkę (30-40zł) i zrobić automatyczne podlewanie ;) Chociaż w sumie i tak do wakacji raczej nigdzie nie wyjeżdżam :P No chyba że wygram w totka to bym poleciał do BE ale to w sumie na chwile ;]

Odnośnik do odpowiedzi

ja podlewam zawsze raz na 1-2 tyg oświetlenie jest na włącznik czasowy więc nie mam się czym martwić :P :P

a jak wyjeżdżam na wakacje (zawsze na 2 miesiące) to rośliny zabieram ze sobą i roślinki też mają wakacje :)

Edytowane przez michcup
Odnośnik do odpowiedzi

jedyny plus cyfrowych to to że minimalny czas jaki można ustawić to minuta , dalej do myślę że prędzej może się to zepsuć :P Moje światła chodzą na zwykłym mechanicznym , tak samo jak terma i nic się nie dzieje ;P No chyba że do automatycznego podlewania , wtedy będę musiał już kupić cyfrowy , żeby podlewanie włączało się na max kilka minut ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.