bados Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Witam. Teraz dużo ludzi ma ferie i jedzie z domu na dlużej i mam związane za tym pytanie. Co robicie z podlewaniem i oświetleniem na czas wyjazdu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Przylaczam sie do pytania, rowniez mnie to bardzo ciekawi ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 W lato jeszcze jakoś było, zostawiło się wszystkie rośliny na stole gdzie świeci trochę słońce, do podstawek na fulla destylki i jakoś przetrwały, ale teraz gdy słońca nie mo boje się o moje rośliny. Hehe to samo co na sąsiednim forum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 W sklepie można kupić włączniki czasowe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 ja gdy wyjeżdzam oddaje moje rosliny i zwierzaki pod opieke babci i musze przyznac że bardzo dobrze troszczy sie o to wszystko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Ja rzadko wyjeżdzam ale jak co to rośliny mają 24h światła. Ale jeśli chcesz to za 40zł mozna kupic wlacznik czasowy. co do podlewania rosliny w pallaudarium 1-2 tygodnie bez podlewania przezyja inne rowniez tydzien bez podlewania sobie poradza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Ja mam oświetlenie na włączniku czasowym , akwarium wytrzyma bez podlewania przez przynajmniej tydzień , inne rośliny podlewa mama , w planach mam kupić pompkę (30-40zł) i zrobić automatyczne podlewanie Chociaż w sumie i tak do wakacji raczej nigdzie nie wyjeżdżam No chyba że wygram w totka to bym poleciał do BE ale to w sumie na chwile ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Mama nie moze bo jedziemy np. na wakacje cala rodzina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 (edytowane) ja podlewam zawsze raz na 1-2 tyg oświetlenie jest na włącznik czasowy więc nie mam się czym martwić :P a jak wyjeżdżam na wakacje (zawsze na 2 miesiące) to rośliny zabieram ze sobą i roślinki też mają wakacje Edytowane 24 Stycznia 2009 przez michcup Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 u mnie role opiekuna roslin przejmuja babcia na zmiane z dziadkiem.jestem z nich bardzo zadowolony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Zdecydowałem się na włącznik czasowny Po 5 godzinnym namawianiu rodzców wkońcu się zgodzili Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 i kup se cyfrowy bo podobno te mechaniczne to są nic nie warte Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 jedyny plus cyfrowych to to że minimalny czas jaki można ustawić to minuta , dalej do myślę że prędzej może się to zepsuć Moje światła chodzą na zwykłym mechanicznym , tak samo jak terma i nic się nie dzieje ;P No chyba że do automatycznego podlewania , wtedy będę musiał już kupić cyfrowy , żeby podlewanie włączało się na max kilka minut Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Mi wystarczą godziny nie muszą być minuty Kupie taki jaki będzie w moim mieście( o ile będzie) A jak będzie wybór to zależy od ceny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 jak tak tylko gdzieś słyszałem taką opinie sam posiadam 2 cyfrowe i jestem zadowolony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi