mikel25 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 siema wszystkim!!! Dzisiaj kupiłem muchołówkę w OBI jak się jej teraz przyglądałem dostrzegłem małe białe robaki na jej liściach i pułapkach wyglądem przypominają mi mszyce z tego co czytałem na forum to nikt tu takiego przypadku nie opisywał , poradźcie co z nimi zrobić i czy stanowią jakieś zagrożenie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Stanowią zagrożenie nie tylko dla muchołówki ale też dla wszystkich innych roślin w pobliżu , ja miałem na muchołówce mszyce to wsadziłem ją do szklanej kuli przykryłem i intensywnie co drugi trzeci dzień pryskałem decisem. Po jakiś dwóch tygodniach mszyce zniknęły całkowicie , jednak przez tydzień pryskałem nadal i dopiero wtedy ją wyjąłem i jest ok;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikel25 Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 rozumiem że decis nie szkodzi muchołowce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Jeżeli odpowiednio zastosujesz Ja zrobiłem roztwór zgodnie z opakowaniem dla roślin ozdobnych. Wypryskałem na nią około litr roztworu i nie było widać żeby jakoś protestowała Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi