maklerw Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Nie pamiętam ile dokładnie ma roślina ale jest u mnie jakieś 2-3 lata jak przyszłą miała 5cm średnicy teraz jakieś 70cm wysokości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 ładny okaz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 O kurczak Ale wielka rotfl Gdzie ją trzymasz ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Tak jak wszystkie dzbanki w palaudarium jeszcze 2 okazy mam takich rozmiarow - gentle i cocoinea ... ale nie są w tak dobrym stanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 No to gratulacje, nigdy w zyciu nie widzialem tak duzego dzbanecznika.. A i jeszcze jedno - ona na pewno ma 70 cm wysokosci??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 tak roślina ma około 70 cm wysokości ( to co jest ponad doniczką ) moje palaudarium ma 1m wysokości i w nim siega prawie gory Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Piękny okaz i kurcze bardzo bardzo bardzoo ładnie wybarwione dzbanyy ma. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Piękny i bardzo ładnie wybarwione dzbany ma. Ile zalążków wypuścił przez te 2-3 lata? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 kilka miesiecy temu wypuscil od glownego klacza 5 nowych 3 sprzedane 2 jeszcze mam bo byly za male na sprzedaz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 (edytowane) Odświezam temat bo widze ze an forum nic ciekawszego sie nie dzieje ... roślina została zmierzona dokładnie i ma 80 cm wysokości. Z ciekawostek to kilka miesięcy temu przy oddzielaniu odrostów odciołem cały system korzeniowy rośliny, zostało kłącze z liśćmi bez żadnego korzonka, jednak przy wilgotnosci jaka jest rosline udalo się utrzymać, co prawda rozwój dzbanków się zatrzymał, liście troche się zmarszczyły ale roślina przetrwała (nie wiem czy ma system korzeniowy ) ale za moje błędy odwdzięczyłą się takimi dzbankami i kwiatkiem jakie widzicie poniżej A co tam pochwale się bo chyba mam czym Edytowane 27 Marca 2009 przez maklerw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Pierwsze kwiataki sie pojawily i mam chłopca teraz pytanie jak dokladnie zebrac pylek, tzn, zebrac preciki, slupki z pylkiem czy tylko ztrzepnac ?? Co do przechowywania to z tego co wiem to w papierek i do lodowki. Ale nie znalazlem informacji ile taki pylek jest "wazny" ... Wiec licze na wasza wiedze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Proponuje zapytac na CPUKu, my ci możemy co najwyżej przepisać to co tam przeczytalismy myslę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 (edytowane) Zbierz pylniki otwarte. Zawiń najlepiej w papier śniadaniowy pod warunkiem ze ma strukture podobną do pergaminu. Kiedyś czytałem, że około 3-5 miesięcy. Edytowane 27 Marca 2009 przez paulo09 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Moj angielski nie jest najlepszy cas tam wyczytalem ale nie wiem czy tez dobrze zrozumialem dlatego sie pytam was ponoc pylek do roku zachowuje swoje wlasciwoasci ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Najnowsze zdjecia kwiatka i najwiekszego dzbanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi