Skocz do zawartości

N. Ventricosa

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
Napisano (edytowane)

Odświezam temat bo widze ze an forum nic ciekawszego sie nie dzieje ... roślina została zmierzona dokładnie i ma 80 cm wysokości. Z ciekawostek to kilka miesięcy temu przy oddzielaniu odrostów odciołem cały system korzeniowy rośliny, zostało kłącze z liśćmi bez żadnego korzonka, jednak przy wilgotnosci jaka jest rosline udalo się utrzymać, co prawda rozwój dzbanków się zatrzymał, liście troche się zmarszczyły ale roślina przetrwała (nie wiem czy ma system korzeniowy :D ) ale za moje błędy odwdzięczyłą się takimi dzbankami i kwiatkiem jakie widzicie poniżej :D A co tam pochwale się bo chyba mam czym :D

a92e9ccb43a56188m.jpg 50d171dc57a34b16m.jpg 1aaf8e6d7898f5f4m.jpg

82c340e0b4c34ae7m.jpg dc9bf070aeffd475m.jpg 2af5139bb8235848m.jpg

91249158a65837fam.jpg 5d96d19374527eb5m.jpg 42f7396ea0043c9am.jpg

Edytowane przez maklerw
Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Pierwsze kwiataki sie pojawily i mam chłopca :) teraz pytanie jak dokladnie zebrac pylek, tzn, zebrac preciki, slupki z pylkiem czy tylko ztrzepnac ??

Co do przechowywania to z tego co wiem to w papierek i do lodowki. Ale nie znalazlem informacji ile taki pylek jest "wazny" ... Wiec licze na wasza wiedze :P

Odnośnik do odpowiedzi

Zbierz pylniki otwarte. Zawiń najlepiej w papier śniadaniowy pod warunkiem ze ma strukture podobną do pergaminu. Kiedyś czytałem, że około 3-5 miesięcy.

Edytowane przez paulo09
Odnośnik do odpowiedzi

Moj angielski nie jest najlepszy :) cas tam wyczytalem ale nie wiem czy tez dobrze zrozumialem dlatego sie pytam was :D ponoc pylek do roku zachowuje swoje wlasciwoasci ...

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.